Adrian Năstase face plângere la CEDO

Luni, judecătorii instanţei supreme au amânat judecarea contestaţiei fostului premier Adrian Năstase, în dosarul “Trofeul Calităţii”, motivul fiind neredactarea hotărârii de condamnare la doi ani de detenţie.

Ion Cazacu, avocatullui Năstase, a anunţat că o echipă de avocaţi lucrează la textul sesizării Curţii Europene a Drepturilor Omului, afirmând că este nefiresc ca instanţa care s-a pronunţat în dosarul “Trofeul Calităţii” în numai o lună să întârzie publicarea motivării timp de patru luni.

“Echipa noastră de avocaţi a conturat, în linii mari, plângerea la CEDO şi, în orice condiţii, noi o să o depunem informând instanţa europeană că de mai bine de patru luni şi jumătate decizia încă nu este motivată”, a explicat Ion Cazacu.

Judecătorii instanţei supreme au amânat, luni, pentru a doua oară, judecarea contestaţiei fostului premier PSD, motivul fiind neredactarea hotărârii de condamnare la doi ani de detenţie, dată în 20 iunie 2012, informează Mediafax.

Completul de cinci judecători de la instanţa supremă a amânat, luni, pentru 3 decembrie contestaţia în anulare formulată de Adrian Năstase în cazul deciziei definitive de condamnare la doi de închisoare în dosarul “Trofeul calităţii”, din cauză că la dosar nu a ajuns motivarea sentinţei.

Şi Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, condamnată în dosarul “Trofeul calităţii” la şase ani de închisoare, a formulat o contestaţie în anulare, completul de cinci judecători stabilind ca şi acţiunea ei să fie judecată în 3 decembrie.

Judecarea contestaţiei în anulare formulată de Adrian Năstase a mai fost amânată pe 3 septembrie, stabilind atunci ca acţiunea să fie judecată în 1 octombrie.

Pe 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare în dosarul “Trofeul Calităţii”, fiind acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru preşedinţie din partea PSD.

Avocaţii fostului premier au introdus o contestaţie în anulare care vizează mai multe vicii procedurale ce ar fi fost comise de instanţele anterioare care au judecat acest caz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.