Careiul va avea încă o varianta de ocolire a municipiului. Se pregătește proiectul

Primăria Carei pregătește un proiect din fonduri europene pentru a realiza o variantă de ocolire și pe cealaltă parte a orașului, astfel încât acesta să dispună de un inel de ocolire complet.

A apărut un ghid în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) prin care am aflat că și autoritățile locale pot depune proiecte de infrastructură. Noi dorim să depunem un proiect pentru încă o variantă de ocolire. Aceasta va porni de la ieșirea din oraș spre Satu Mare, ajungând până în zona ieșirii spre Căpleni, care este de fapt zona industrială a Careiului, va continua prin spatele fostei fabrici TRUM și va ajunge la Drumul Național 19 după ieșirea înspre Oradea”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

Proiectul urmează să fie depus spre finanțare până în primăvara anului viitor. Până atunci trebuiesc stabilite traseul și valoarea totală a investiției. Prin realizarea acestui inel, traficul greu va putea fi scos integral din oraș.

Careiul dispune de o centură de ocolire care a fost inaugurată în urmă cu doi ani. Lucrările au fost începute în 2012, valoarea totală a investiției fiind de circa 73 milioane lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.