Mihai Huzau vrea sa schimbe mentalitatea in administratia locala ! Ce proiecte are ?

𝗖𝗲𝗮 𝗺𝗮𝗶 𝗶𝗺𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮𝗻𝘁𝗮̆ 𝘀𝗰𝗵𝗶𝗺𝗯𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘃𝗿𝗲𝗮𝘂 𝘀𝗮̆ 𝗼 𝗳𝗮𝗰 𝗱𝘂𝗽𝗮̆ 𝗰𝗲 𝘃𝗼𝗶 𝗮𝗷𝘂𝗻𝗴𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿 𝘃𝗮 𝗳𝗶 𝗼 𝘀𝗰𝗵𝗶𝗺𝗯𝗮𝗿𝗲 𝗿𝗮𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗮 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹𝗲 , spune candidatul PMP la sefia municipiului, Mihai Huzau.

Primăria și Consiliul Local trebuie să-și facă agenda politică și administrativă plecând de la nevoile și prioritățile cetățenilor și nu în funcție de interesele grupurilor politice și a firmelor de casă.

Trebuie să înțeleagă fiecare funcționar public că este la „dispoziția cetățenilor” și nu invers.

Trebuie să înțeleagă faptul că ocupă o anumită funcție pentru a face tot posibilul pentru a rezolva rapid și eficient o problemă.

În acest sens, voi opta pentru eliminarea Camarilelor Politice de pe funcții publice și promovarea unor specialiști competenți.

O altă schimbare importantă este transformarea orașului nostru într-o comunitate modernă și proaspătă în care noi, tinerii, să ne dorim să rămânem și să ne întemeiem familiile.

Astfel, am în vedere următoarele direcții importante, și anume:

– Primul pas spre transformarea orașului nostru într-un Smart City este Digitalizarea Serviciilor Publice din cadrul Primăriei Satu Mare. Viitorul este digital, trebuie să fim pregătiți;

– Mă doare să văd cum toate municipiile de reședință de județele învecinate se dezvoltă extraordinar de frumos pe bani europeni și noi ne mulțumim cu firimituri. Vom atrage Fonduri Europene pentru dezvoltarea infrastructurii, a drumurilor, a utilităţilor și a altor ugențe; SATU MARE este codaș absolut la atragerea de Fonduri Europene. Vom schimba acest lucru URGENT.

– Dintotdeauna în Satu Mare, după facultate, tinerii pleacă în alte orașe în care se trăiește mai bine cum ar fi Cluj sau chiar Oradea. Acolo găsesc un loc de muncă mai bun și se distrează mai bine. Va fi o prioritate pentru mine ca tinerii să se simtă la fel de bine în Satu Mare ca și in Cluj sau Oradea.

– Avem sportivi extrem de talentați și ambițioși dar nu li se oferă suficient sprijin pentru a face performanță. Din cauza asta pleacă în alte părți. De asemenea, nu există nici un program coerent la nivel de municipalitate pentru a-i stimula pe tineri să facă sport la nivel de masă. Actuala conducere a Clubului Sportiv Municipal nu face și nici nu are intenția de a face nimic în privința asta. Am de gând să continui Demersurile și proiectele pe care le-am început cât timp am fost membru în Comitetul Director.

– Da, Satu Mare este un oraș frumos dar nu îndeajuns de îngrijit astfel încât să afirmăm că ordinea și curățenia sunt la ele acasă. Curățenia orașului nostru trebuie să fie una dintre prioritățile noastre, ale tuturor, dar în mod special ale Primariei și Consiliului Local care trebuie să găsească permanent soluțiile cele mai eficiente în favoarea comunității, a sătmărenilor, și nu în interesul unor firme private. Se știe că am fost singurul consilier local care a avut curajul să voteze împotriva creșterii taxei de salubrizare, singurul care a pus interesele cetățenilor pe primul loc.

– Sunt conștient că pentru a face toate aceste lucruri am nevoie de o echipă puternică, competentă, formată din oameni implicați în comunitate, oameni care iubesc orașul nostru, sătmăreni de care ați auzit și de care veți auzi în continuare! Aceștia sunt:

George Hotca – probabil cel mai tânăr candidat la Consiliul Local Satu Mare. George are 25 de ani, este un prieten vechi, implicat în multe acțiuni civice, cât și un bun cunoscător al problemelor de urbanism și infrastructură ale orașului nostru.

L-am invitat în echipă alături de mine pentru că îi cunosc potențialul și pentru că știu cât de mare nevoie are Consiliul Local Satu Mare de oameni cu o viziune nouă, o viziune fresh pe partea de dezvoltare urbană. Menționez că este pentru prima dată când a decis să se implice politic.

Florin Neagu

– familist convins, focusat pe creșterea calității vieții în municipiu. Pe Florin l-am găsit în PMP și m-am bucurat să văd, după lungi discuții că rezonăm în idei în ceea ce privește nevoia orașului nostru de opțiuni pentru divertisment și recreere.

Florin are în vedere un proiect ambițios de transformare a parcului „Grădina Romei” într-un mediu familial și modern. Cred că suntem cu toții de acord că Grădina Romei are un potențial imens, prea puțin exploatat în acest moment.

𝗔𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁𝗶𝗻 𝗦𝗼𝗹𝗼𝗺𝗮𝘆𝗲𝗿 – din punctul meu de vedere trebuia să fie cetățean de onoare al orasului până acum, fiind unul dintre cei mai activi si mai vocali cetățeni în Consiliul Local – un adevărat model de implicare civică.

Are peste 10 ani de activitate în Consiliul Local și nu a făcut niciodată parte din vreun partid. Dl. Szolomayer și-a depus candidatura pentru Consiliul Local tocmai în ziua în care a împlinit 75 de ani. Este momentul ca soarta să-i facă un cadou! Abia aștept să îl văd pe dl. Szolomayer ocupând un loc de Consilier Local și având oportunitatea de a se lupta pentru proiectele lui fără să mai fie cenzurat și șicanat de către consilierii locali.

Gabriel Mihali

– specialist în investiții și fonduri Europene, conduce de peste 7 ani AFIR Satu Mare. Experiența acumulată o va folosi ca să scoată Satu Mare de la coada clasamentului în ceea ce privește absorbția de Fonduri Europene.

Cred că o buna parte din problemele noastre ar putea fi rezolvate prin absorbția de fonduri. Sunt extrem de bucuros că în echipa PMP Satu Mare avem cel mai capabil sătmărean pe parte de finanțare europeană.

Adrian Szilagyi

– sportivul anului 2019. Este multiplu campion național la scrimă, sportul de suflet al sătmarului. Este antrenor voluntar si în același timp implicat în viața sportului sătmărean de ani de zile.

Este un model excepțional pentru orice tânăr care dorește să facă performanță în sport. Consider că este unul dintre cei mai îndreptățiți și mai avizati să vorbească despre nevoile sportivilor sătmăreni deoarece cunoaște atât problemele și lipsurile lor cât și soluțiile pentru rezolvarea acestora.

Marius Pintea

– antreprenor local, specialist în organizare de evenimente. A intrat recent în politică, conștient că doar prin implicare poți să schimbi ceva pentru comunitatea în care trăiești. Are ca obiectiv principal un proiect de amenajarea a râului Someșului ca zonă de agrement.

Dacă în alte orașe europene se poate, se va putea și la Satu Mare!

Astfel, având alături de mine o echipă determinată să facă treabă și având obiective clar stabilite, sunt determinat să demonstrez că se poate și altfel.

𝗛𝗮𝗶𝗱𝗲𝘁̦𝗶, 𝗱𝗿𝗮𝗴𝗶 𝘀𝗮̆𝘁𝗺𝗮̆𝗿𝗲𝗻𝗶, 𝘀𝗮̆ 𝗹𝗲 𝘀𝘁𝗿𝗶𝗰𝗮̆𝗺 𝗷𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝘀̦𝗶 𝘀𝗮̆ 𝗹𝘂𝗽𝘁𝗮̆𝗺 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗼𝗿𝗮𝘀̦𝘂𝗹 𝗻𝗼𝘀𝘁𝗿𝘂! 𝗛𝗮𝗶𝗱𝗲𝘁̦𝗶, 𝗦𝗔̆ 𝗡𝗨 𝗟𝗘 𝗙𝗔𝗖𝗘𝗠 𝗝𝗢𝗖𝗨𝗟!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.