Liberalii anunță că vor da de pământ cu bugetarii când ajung la guvernare

„CNSP, ASF, ANAF, Curtea de Conturi, MAI, CNAS etc.. instituții care… nu-și fac treaba. Dar primesc salarii, sinecuri și pensii speciale. AJUNGE!”, concluzionează un lider al PNL. Ca orice partid de opoziție, PNL are un “guvern din umbră”, adică o așa-zisă echipă gata pregătită (cel puțin teoretic) să conducă România dacă se ivește ocazia. Acest “guvern din umbră” liberal are și un posibil ministru de Finanțe, Florin Cîțu. Care anunță de pe acum că le-a pus gând rău bugetarilor.

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanță, sporuri și pensii speciale.
„Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble față de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparația nu este corectă. Nu surprinde toate informațiile. Bugetarii primesc tichete de vacanță, tot felul de sporuri, zile libere și cel mai important siguranța că indiferent de cât prost își fac meseria nu pot să concediați. Tot ce primesc în plus bugetarii este susținut de taxe plătite de privați”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.
Liberalul mai spune că bugetarii sunt privilegiații societății, iar toți românii, atât cei din țară cât și cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.

„Este clar că bugetarii sunt privilegiații societății. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaștem TOȚI acest lucru. Restul românilor, din țara și din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîțu.

Liderul senatorilor PNL propune două soluții pentru a remedia situația din sectorul public.
„Sunt două soluții pentru a elimina acesta discriminare promovată și susținută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-și păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluție optimă.
Rămâne această soluție. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanță, tot felul de sporuri, pensii speciale și mai ales trebuie să accepte să fie concediați atunci când nu-și fac treabă. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate ca un premiu. Că și cum cel care ajunge acolo a câștigat la loterie și este aranjat pe viață. Este inadmisibil să dai șpagă să lucrezi în sectorul public când economia privat importă forță de muncă din exterior!”, a explicat liberalul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.