Minus de 30 de milioane de lei. Primarul dă vina pe Guvern

În urma revoluției fiscale, bugetul pe acest al Primăriei Satu Mare a rămas cu o gaură de aproximativ 30 de milioane de lei, susține primarul Kereskenyi Gabor.

„Am pornit cu un minus de aproape 30 de milioane de lei. Am avut o provocare mare de a astupa această gaură”, spune primarul.

Pentru a reuși o oarecare reechilibrare, edilul spune că a fost nevoie de cedarea Filarmonicii către Consiliul Județean dar și de mărirea taxelor cu 20%. Totodată, în urma discuțiilor cu instituțiile subordonate, cheltuielile de funcționare au fost reduse cu 20%. De asemenea, aceleași măsuri au fost luate și în cadrul Primăriei.

În ceea ce privește bugetul pe acest an, secțiunii de dezvoltare îi este alocată o sumă de peste 50 de milioane de lei. Tot la acest capitol se mai așteaptă și 29 de milioane de euro din fonduri europene.

În aceeași ordine de idei, dacă se va aproba în ședința de joi, 15 februarie, se vor aloca 25 de milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor și trotuarelor, 11 miloane pentru modernizarea străzilor de pământ respectiv 1,69 milioane de lei pentru extinderea iluminatului public.

Pentru reparațiile de la Podul Decebal s-au alocat 3,9 milioane de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.