Polițist din Satu Mare, dat pe mâinile judecătorilor. Cine este acesta

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv al lui Cosmin Vasile Man, la data faptelor agent de poliție în cadrul Secției de Poliție Rurală Satu Mare, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că în perioada aprilie-decembrie 2016, Cosmin Vasile Man, în calitate de agent de poliție în cadrul Secției de Poliție Rurală Satu Mare, a pretins de la o persoană cercetată într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „amenințare” (martor în cauză) să achite contravaloarea unui teren de 1.400 de metri pătrați cu o valoare de circulație de aproximativ 19.600 de euro de euro, ce urma să fie achiziționat de polițist în perioada imediat următoare.

Deoarece proprietarul a refuzat să-și vândă terenul, în cursul lunii decembrie 2016, Vasile Man a pretins aceleiași persoane să-i transfere proprietatea unui teren de 800 de metri pătrați, în valoare de aproximativ 11.200 de euro, situat în imediata vecinătate a locuinței acestuia, fără ca polițistul să achite prețul respectiv.

În compensație, polițistul l-a asigurat pe martor că va întocmi un referat cu propunere de clasare a cauzei în care acesta din urmă era cercetat, lucru pe care l-a și făcut ulterior.

În continuare, inculpatul i-a promis aceleiași persoane că va interveni pe lângă procurorul de caz, față de care a lăsat să se creadă că are influență, pentru ca acesta să emită cât mai repede o soluție favorabilă martorului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Satu Mare, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.