O călăuză şi doi migranţi irakieni, opriți la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au reţinut doi cetăţeni irakieni, călăuziți de către un bărbat de origine irakiană, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Migranții sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar bărbatul care îi călăuzea pentru trafic de migranți, fiind reținut pentru 24 de ore.

În data de 6 februarie, în jurul orei 21.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe raza localităţii Dorolţ, la aproximativ 850 de metri de linia de frontieră, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria, din care au coborât două persoane, care s-au deplasat peste terenurile agricole, spre frontiera de stat.

Imediat, poliţiştii de frontieră au reţinut cele două persoane, constatându-se că acestea sunt cetăţenii irakieni M.H. şi K.D., cu vârste de 41 şi 38 ani.

La scurt timp, autoturismul din care au coborât cele două persoane a fost oprit în trafic, la volanul acestuia aflându-se B. A., apatrid de origine irakiană, în vârstă de 51 de ani, rezident în Olanda. Cei trei bărbați au fost conduși la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că B.A. i-a călăuzit pe M.H. şi K.D. până în apropierea frontierei de stat cu Ungaria, aceștia intenţionând să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen.

M.H. şi K.D. sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar B.A. pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Totodata, pe numele lui B.A. a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Un Comentariu la "O călăuză şi doi migranţi irakieni, opriți la frontieră"

  1. Pingback: Un fost general din armata lui Sadam Hussein, prins în județul Satu Mare. Ce a făcut | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.