Ponta: „Decizia lui Ștef de a candida a fost una extrem de egoistă”

DSC_0557DSC_0561

Prezenți azi, 28 mai, la Satu Mare pentru a susține candidații social-democrați la alegerile locale din 5 iunie, președintele PSD, Liviu Dragnea, și fostul premier Victor Ponta, l-au criticat pe candidatul ALDE la funcția de primar, Adrian Ștef pentru faptul că „se laudă cu proiecte făcute de alții”. Mai mult decât atât, Dragnea îl consideră pe Ștef ca fiind „lipsit de caracter”, iar Victor Ponta spune că decizia acestuia de a candida a fost una „extrem de egoistă”.

De asemenea, cei doi lideri sunt de părere că Adrian Ștef nu își dorește funcția de primar, și că ar fi negociat cu UDMR-ul un post în conducerea viitorului Consiliu Județean.
„Eu am înțeles că domnul Ștef, care s-a implicat în această cursă electorală pentru Primăria municipiului Satu Mare, nu pentru a câștiga, ci pentru a ajuta candidatul UDMR-ului, având o negociere înțeleg, pentru un post la conducerea Consiliului Județean. Și asta mi se pare că este un lucru care arată o oarecare lipsă de caracter, pentru că, când te implici într-o cursă pentru primăria unui municipiu, așa cum este Satu Mare, cu o situație destul de sensibilă, cu gândul că tu de fapt vrei să ajungi în alt post, asta înseamnă că păcălești oamenii”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD îl critică pe actualul președinte al Consiliului Județean că „se tot laudă prin județ cu marile realizări pe care le-a făcut guvernarea PSD, atât prin Programul de Dezvoltare Locală a Ministerului Dezvoltării, cât și prin măsurile luate de Guvernul Victor Ponta. Aceste măsuri, aceste acțiuni și programe de dezvoltare care înseamnă peste 700 de milioane de lei intrați în Satu Mare, au fost făcute pentru comunități. Nu au fost făcute pentru primari, au fost făcute pentru comunități. Dar este incorect să ai o asemenea atitudine”.

În luarea de cuvânt, Victor Ponta a catalogat acest caz ca fiind o dezamăgire politică. „În rest, dezamăgiri politice, am avut destule Liviu (se referă la Liviu Dragnea), nu e prima cea de la Satu Mare cu domnul Ștef. Dar chiar, mă bucur că se laudă cu ce am făcut noi, adică cu PNDL-ul făcut de domnul ministru al Dezvoltării Regionale și cu măsurile luate de guvernul pe care l-am condus. Dar, pot să vă garantez eu, fiind de față, că și opinia domnului Tăriceanu și a liderilor ALDE de la București a fost că la Satu Mare trebuie să mergem împreună. Decizia luată pe plan local de domnul Ștef este o decizie extrem de egoistă, deoarece dumnealui, așa cum zice și domnul Liviu Dragnea, nu vrea să ajungă primar, ci vrea să obțină o altă funcție. Eu sper ca locuitorii din Satu Mare să fie mai deștepți decât sunt politicienii, și să dea votul pentru un gospodar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.