A început Concursul Național de interpretare pian „Prietenii Muzicii” Satu Mare (Foto&video)

pianisti1

pianisti2

pianisti3

pianisti4

Peste 130 de pianiști din România se întrec astăzi, 9 aprilie, la Satu Mare, în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Concursului Național de interpretare pian „Prietenii Muzicii”. Deschiderea oficială a competiției micilor pianiști a avut loc azi dimineață, la ora 09.00. Concursul se desfășoară în sala de concerte a Filarmonicii „Dinu Lipatti”.

„Înainte să-mi exprim bucuria pe care o încerc acum, când am prilejul de a mă afla alături de oameni speciali, într-o ocazie deosebită, se cuvine să vă salut cu drag și, totodată, să vă asigur de cele mai frumoase gânduri ale mele, de bun venit pe meleaguri sătmărene. Prezența dumneavoastră ne omorează, ne bucură și ne motivează, cu atât mai mult cu cât, contextul în care ne întâlnim, acela al unui concurs național de pian, stă sub semnul frumosului și al senzibilității” a declarat, cu ocazia deschiderii oficiale a competiției, directorul Palatului Copiilor Satu Mare, Gabriela Urs.

Concurenții prezenți la competiția de astăzi au fost salutați și felicitați pentru performanța de a se califica la etapa națională a unui concurs de pian și de inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, Mariana Roman.

Micii pianiști sunt jurizați de: prof. dr. Mariana Ivan de la Universitatea Națională de Artă (președintele juriului); prof. de pian Ana Sava (Vaslui); prof. de pian Mariana Moga, coordonatoarea proiectului „Prietenii Muzicii” și Loredana Șerba, reprezentanta Asociației „Prietenii Muzicii” Satu Mare.

Festivitatea de premiere va avea loc la ora 18.00, la Filarmonica „Dinu Lipatti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.