Cum poți să mori la doi pași de Unitatea de Primire a Urgențelor Satu Mare (Foto)

pacienta1

pacienta2

Potrivit zicalei „până la Dumnezeu, te mănâncă sfinții”, procedurile extrem de stufoase din domeniul sanitar erau cât pe ce să provoace azi, 5 ianuarie o adevărată tragedie la Satu Mare.

Este vorba despre o femeie a căzut și a stat aproape 20 de minute în zăpadă, la câteva zeci de metri de intrarea la Urgențele Spitalului Județean Satu Mare, pe una dintre aleile parcului din vecinătate, până ce a fost preluată de ambulanțieri și dusă la … Urgențe.

Nimeni nu știe cum a căzut femeia, dacă s-a împiedicat sau i s-a făcut rău. Cert este însă că victima a stat minute în șir în zăpadă, până ce a fost preluată de un echipaj de la Ambulanță.

O persoană care a văzut-o pe femeie zăcând în zăpadă a intrat la Urgențe să ceară ajutor. Mirarea a fost cu atât mai mare cu cât personalul de acolo i-a cerut să sune la Ambulanță, spunând că doar ei pot să intervină în asemenea cazuri.

În cele din urmă, cei de la Ambulanță au venit la fața locului iar echipajul a preluat victima și a dus-o la Urgențe.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian spune că „noi nu putem să ieșim cu tărgile pe stradă. Dacă se întâmplă lângă spital, îi mai preluăm.

Dar dacă este la o distanță mai mare de intrare atunci trebuie să intervină ambulanța. Astea sunt procedurile”.