Interlopul Nicolae Bogdan, condamnat la 8 ani de pușcărie

Nicolae Bogdan

În baza sentinței pronunțate luni, 6 iulie de Tribunalul Satu Mare, interlopul Nicolae Bogdan a fost condamnat la 8 ani de pușcărie după ce și-a bătut soția, care în urma leziunilor suferite a decedat la spitalul din Baia Mare. Tragedia a avut loc în noiembrie 2013.

Potrivit hotărârii, Tribunalul Satu Mare „respinge cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei, cerere formulată de inculpat; Condamnă inculpatul B.N. (Bogdan Nicolae) la pedeapsa închisorii de 8 ani, prin privare de libertate; Deduce reţinerea şi arestul preventiv; Menţine măsura controlului judiciar pe cauţiune; Dispune restituirea către inculpat a cauţiunii; Obligă inculpatul la plata către partea civilă Sp. Jud. de Urg. BM a sumei de 1836,73 lei cu dobânzi legale”.

Sentința nu este definitivă aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Oradea. Până azi, 8 iulie, sentința Tribunalului Satu Mare nu a fost atacată de către inculpat.

Vă reamintim că interlopul și-a bătut nevasta după o ceartă petrecută în luna noiembrie 2013, iar în urma loviturilor primite femeia a căzut în fața scărilor din locuință și s-a lovit la cap, ajungând în comă la spital. Având în vedere starea gravă a femeii, aceasta a fost transferată la Spitalul din Baia Mare, însă după două zile victima a decedat.
Între timp, Nicolae Bogdan a fugit de acasă fiind reţinut de poliţişti în data de 21 noiembrie 2013. Tribunalul Satu Mare a emis pe numele lui Nicolae Bogdan un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, măsură prelungită de mai multe ori de magistraţi.

Trebuie spus că Nicolae Bogdan a ajuns în mai multe rânduri în atenția oamenilor legii. Astfel, în luna octombrie 2013, interlopul a fost arestat alături de Istvan Arthur Vadasz, Ilona M. şi Iuliana Vadasz pentru cămătărie şi şantaj.
În urma percheziţiilor domiciliare efectuate la acea vreme, oamenii legii au găsit documente, sume de bani, arme albe şi un pistol. La acea vreme, magistraţii Judecătoriei Satu Mare au emis mandate de arestare preventive pe numele interlopilor însă Tribunalul Satu Mare a respins această propunere aplicându-le doar interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

La doar câteva zile de la punerea în libertate a lui Nicolae Bogdan, acesta şi-a ucis nevasta în bătaie. Cu toate acestea, în data de 25 aprilie 2013, Tribunalul Satu Mare a decis eliberarea lui Nicolae Bogdan în schimbul unei cauţiuni de 20.000 de lei, adică de 200 de milioane de lei vechi și cercetarea acestuia sub control judiciar.

Sursa foto: Arhiva PRO TV

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.