Vezi ce reguli i-au impus judecătorii polițistului sătmărean Adrian Bota

adrian-Bota

Chiar dacă a scăpat de arestul preventiv și a fost plasat în arest la domiciliu, polițistul Adrian Bota trebuie să respecte câteva reguli impuse de Curtea de Apel Oradea (CAO). Astfel, comisarul din cadrul IPJ Satu Mare nu are voie să părăsească imobilul în care locuiește, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura și nu are voie să comunice cu denunțătorul, Mircea Condor, și nici cu martorii din acest dosar.

În ședința din 30 aprilie, CAO a decis plasarea polițistului Adrian Bota în arest la domiciliu. Dacă nu vrea să ajungă înapoi după gratii, comisarul trebuie să respecte câteva reguli. Potrivit magistraților orădeni, Bota nu are voie să părăsească imobilul în care locuiește, fără încuvințarea organului judiciar care a dispus măsura.

De asemenea, trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. Totodată, nu are voie să comunice cu denunțătorul Mircea Condor și nici cu martorii din dosar: Nicoleta Condor, Costin Condor, Ioana Fabian, Vasile Nagy, Vasile Biro, Francisc Ren, Vasile Florin Berci, Eniko Glodean, Leonard Mircea Sim, Gheorghe Otravă, Ioan Marinel Vida, Emil Gheorghe Petric, Szilagy Kovacs Gheorghe, Alin Marius Mesaros, Dan Bruciu, Remus Marincaș, Ioan Onuț, Radu Nicolae Podină, Vasile Buciuta și Vasile Filip.

În caz de încălcare cu rea credință a măsurii sau a obligațiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Comisarul din cadrul IPJ Satu Mare a fost reținut în data de 22 aprilie de către DNA, iar în 23 aprilie, Tribunalul Bihor a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Bota a contestat soluția dată de instanța bihoreană, iar în ședința din data de 30 aprilie, CAO i-a dat inculpatului câștig de cauză, plasându-l în arest la domiciliu.

Adrian Bota este acuzat de luare de mită, trafic de influență și două infracțiuni de spălare de bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.