Dosarul lui Doru Tukacs, amânat de ÎCCJ

Doru-Tukacs

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României a amânat în ședința de joi, 5 martie, cauza în care interlopul sătmărean Dorel Tukacs este cercetat în celebrul dosar al utilajelor agricole furate din Uniunea Europeană, prejudiciul ridicându-se la suma de aproximativ 4 milioane de euro. Magistrații au stabilit următorul termen pe data de 16 aprilie. În același dosar este cercetat și un alt sătmărean, Mircea Condor.

Tukacs a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la 4 ani și 6 luni de închisoare, iar Condor la 9 ani 11 luni și 11 zile de pușcărie. Nemulțumiți de decizia magistraților din Alba, cei doi sătmăreni, împreună cu alte 22 de persoane implicate în acest caz au atacat cu apel sentința, astfel încât dosarul a ajuns pe masa judecătorilor ÎCCJ.

De fapt, în acest dosar au fost cercetate 27 de persoane, dintre care 24 au fost condamnate, două achitate iar unul dintre inculpați a murit în timpul desfășurării procesului.

Procurorii susțin că hoții identificau utilajele agricole, verificau modul în care acestea erau depozitate de către proprietari, căile de acces pentru pătrunderea prin efracție, eventualele sisteme de alarmă sau sisteme de urmărire GPRS, după care utilajele erau furate și transportate în România, fiind folosite documente false. Mai apoi erau ascunse la diverși tăinuitori și apoi vândute pentru importante sume de bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.