Pistolarul Florin Lenghel, condamnat la ani grei de pușcărie

Florin Lenghel

Tribunalul Satu Mare l-a condamnat joi, 18 decembrie, pe pistolarul Florin Lenghel la 9 ani și 8 luni de închisoare după ce și-a împușcat prietenul într-un taxi. Lenghel a fost găsit vinovat în mai multe capete de acuzare: tentativă de omor, tâlhărie și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Tribunalul Satu Mare deduce din pedeapsa aplicată perioada de arestare provizorie în vederea extradării începând cu data de 16 iulie și până la data de 19 septembrie 2014, precum și arestarea preventivă executată începând cu 20 septembrie şi până la zi (18 decembrie).

Totodată, instanța îl obligă pe inculpat la plata unor despăgubiri în sumă de 100.000 lei în favoarea lui Leonard Gheorghe Stoica, cu titlu de daune morale. De asemenea, Tribunalul Satu Mare obligă inculpatul la plata sumei de 22.500 reprezentând daune materiale și respectiv 10.000 lei daune morale, în favoarea lui Cristian Claudiu Ban.

Vă reamintim că, în cursul nopţii de vineri, 2 spre sâmbătă, 3 mai, Florin Ciprian Leghel, Gheorghe Stoica și Angelo Bogdan au băut împreună într-un local din Satu Mare. Potrivit anchetatorilor, Lenghel îl cunoştea pe Gheorghe Stoica, iar cu Angelo Bogdan a făcut cunoştinţă în noaptea respectivă, la localul unde băuseră. Angelo este nepotul unuia dintre cei mai temuți interlopi din Satu Mare, Nicolae Bogdan.

Spre dimineață, cei trei au luat un taxi, cu gândul de a se duce spre casă. La un moment dat, pe strada Botizului, Lenghel și Stoica au început să se certe. Nervos, Florin Lenghel a scos un pistol și i-a cerut taximetristului să părăsească maşina şi să lase cheile în contact. Speriați, șoferul împreună cu Angelo Bogdan au fugit spre oraș. Lenghel a coborât și el din mașină, împreună cu victima. Pistolarul a tras în acesta un glonț, rănindu-l la nivelul abdomenului.

„Ca urmare a acestei leziuni, victima aflându-se în stare de incapacitate de a mai alerga ori a se apăra, s-a aşezat în genunchi şi l-a rugat pe agresor să-i cruţe viaţa, însă inculpatul a mai executat 4 focuri de armă, de la mică distanţă, cauzându-i victimei încă trei leziuni în zona umerilor şi a abdomenului. Inculpatul Lenghel Florin-Ciprian a urcat apoi la volanul autoturismului sustras, conducând către centrul oraşului Satu Mare. Autoturismul a fost găsit în după-amiaza aceleiaşi zile, pe malul inundabil al râului Someş, într-o localitate din judeţul Satu Mare. În după-amiaza zilei de 3 mai 2014, inculpatul a părăsit ţara pentru a se sustrage de la urmărirea penală, motiv pentru care a fost dat în urmărire internaţională şi a fost emis un mandat european de arestare. În data de 16 iulie 2014, inculpatul a fost arestat preventiv în Republica Slovenă, fiind predat în 19 septembrie 2014 autorităţilor judiciare române”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.