Pistolarul Florin Lenghel, trimis în judecată pentru tentativă de omor și tâlhărie

Florin Lenghel

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a lui Florin Ciprian Lenghel, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor, tâlhărie calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Acesta se face vinovat că în primăvara acestui an și-a împușcat prietenul, trăgând în acesta mai multe focuri de armă provocându-i leziuni la nivelul abdomenului, gâtului și umerilor.
Vă reamintim că, în cursul nopţii de vineri, 2 spre sâmbătă, 3 mai, Florin Ciprian Leghel, Gheorghe Stoica și Angelo Bogdan au băut împreună într-un local din Satu Mare. Potrivit anchetatorilor, Lenghel îl cunoştea pe Gheorghe Stoica, iar cu Angelo Bogdan a făcut cunoştinţă în noaptea respectivă, la localul unde băuseră. Angelo este nepotul unuia dintre cei mai temuți interlopi din Satu Mare, Nicolae Bogdan.
Spre dimineață, cei trei au luat un taxi, cu gândul de a se duce spre casă. La un moment dat, pe strada Botizului, Lenghel și Stoica au început să se certe. Nervos, Florin Lenghel a scos un pistol și i-a cerut taximetristului să părăsească maşina şi să lase cheile în contact. Speriați, șoferul împreună cu Angelo Bogdan au fugit spre oraș. Lenghel a coborât și el din mașină, împreună cu victima. Pistolarul a tras în acesta un glonț, rănindu-l la nivelul abdomenului.
„Ca urmare a acestei leziuni, victima aflându-se în stare de incapacitate de a mai alerga ori a se apăra, s-a aşezat în genunchi şi l-a rugat pe agresor să-i cruţe viaţa, însă inculpatul a mai executat 4 focuri de armă, de la mică distanţă, cauzându-i victimei încă trei leziuni în zona umerilor şi a abdomenului. Inculpatul Lenghel Florin-Ciprian a urcat apoi la volanul autoturismului sustras, conducând către centrul oraşului Satu Mare. Autoturismul a fost găsit în după-amiaza aceleiaşi zile, pe malul inundabil al râului Someş, într-o localitate din judeţul Satu Mare. În după-amiaza zilei de 3 mai 2014, inculpatul a părăsit ţara pentru a se sustrage de la urmărire penală, motiv pentru care a fost dat în urmărire internaţională şi a fost emis un mandat european de arestare. În data de 16 iulie 2014, inculpatul a fost arestat preventiv în Republica Slovenă, fiind predat în 19 septembrie 2014 autorităţilor judiciare române”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.
Dosarul a fost trimis, spre soluţionare Tribunalului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.