Viorel Amariei, zis Galbenu, rămâne în arest la domiciliu

Viorel Amariei

Patronul Restaurantului „Morena” din Satu Mare, Viorel Amariei, zis Gabenu, rămâne în arest la domiciliu, după ce magistrații Tribunalului Satu Mare au respins cererea de înlocuire a acestei măsuri. În același dosar de trafic de influență este cercetat și afaceristul de terenuri din București, Alexandru Voinea.
În ședința de luni, 6 octombrie, magistrații Tribunalului Satu Mare au respins cererile formulate de Viorel Amariei și Alexandru Voinea, de înlocuire a măsurii de arest preventiv. Nemulțumiți de soluția dată de instanță, cei doi inculpați au contestat decizia magistraților sătmăreni.
Potrivit procurorilor DNA, în luna iunie 2013, Viorel Amariei şi Alexandru Voinea au pretins unui om de afaceri suma de 3 milioane de lei susţinând că pot să intervină pe lângă fostul vicepremier, Daniel Chiţoiu pentru a-l determina pe acesta să deblocheze fonduri pentru SC Termocentrale SA Oradea. În urma acestui demers omul de afaceri urma să-şi recupereze banii pe care SC Termocentrale SA Oradea îi datora în schimbul cărbunelui livrat.
În aceeași perioadă, inculpaţii Viorel Amariei şi Alexandru Voinea, prevalându-se de aceeaşi influenţă pe care ar fi avut-o asupra unor funcţionari din cadrul Guvernului României (Ministerul Economiei – condus la acea vreme de Varujan Vosganian), i-au pretins aceluiaşi denunţător un comision de 18% din valoarea unui contract de aproximativ 9 milioane lei. De această dată, inculpaţii i-au promis că îi vor determina pe funcţionarii respectivi să atribuie, direct, către societatea comercială administrată de denunţător, un contract ce avea ca obiect ecologizarea şi conservarea unei cariere din judeţul Bihor.
Pe data de 18 martie 2014, magistrații Tribunalului Satu Mare au emis mandate de arestare preventive pentru 30 de zile pe numele celor doi afaceriști. În vara acestui an, pe 24 iunie, magistrații sătmăreni au dispus înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu.

Un Comentariu la "Viorel Amariei, zis Galbenu, rămâne în arest la domiciliu"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.