De vorbă cu Ioana Guruță despre copilărie, muzică și planuri de viitor

Ioana Guruta8Ioana Guruta9Ioana Guruta7Ioana Guruta6 Ioana Guruta5 Ioana Guruta4 Ioana Guruta3 Ioana Guruta2 Ioana Guruta1

Are 23 de ani, o frumusețe răpitoare și o voce de invidiat, deci toate calitățile necesare pentru a se impune și a provoca furori în industria muzicii din România. Recent a înregistrat primul ei single, „Ca la metrou”, al cărui mesaj oscilează între „Piața Iubirii” și cea a „Dezamăgirii”, cum îi place tinerei artiste să caracterizeze mesajul propriei sale piese. Cititorii și susținătorii îi pot urmări activitatea pe https://www.facebook.com/IoanaMusic. În continuare vă propun să o ascultăm pe Ioana Guruță, frumoasa careiancă ce și-a propus să devină noua stea de pe scena muzicii românești.

Reporter: Înainte de a vorbi despre muzică, te rog să ne spui câteva cuvinte despre tine. Cine este Ioana Guruță?
Ioana Guruță: Numele meu este Ioana Guruță, doar IOANA în lumea muzicală, am 23 de ani și sunt careiancă. M-am născut și am copilărit în Carei, pentru mine Careiul e ACASĂ. După ce am terminat liceul am studiat Jurnalismul la FSPAC din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca. După 3 ani petrecuți în minunatul oraș ardelenesc m-am mutat la București, acolo unde în prezent sunt masterand la „Comunicare și Guvernare Europeană”, linia engleză, din cadrul SNSPA.
R.: De unde dragostea pentru muzică?
I. G.: Dragostea pentru muzică a început încă de când eram mică. La vârsta de 10 ani am început să activez în Ansamblul folcloric „Ceatăra” din Carei, ca și dansatoare. Doi ani mai târziu, instructorul meu, Adrian Pașca a remarcat că am ureche muzicală și mi-a propus să fiu solista ansamblului, ceea ce am acceptat cu mult drag. De atunci a început pasiunea pentru muzică, în liceu am fost elevă la Școala de Arte din Satu Mare, unde am studiat după orele de la Carei. Am fost eleva doamnei profesoare Claudia Popdan care mi-a predat canto. Din facultate am început să mă axez și pe coveruri și muzică ușoară.
R.: Când ai avut primul contact cu scena?
I. G.: Primul contact cu scena ca și solistă, l-am avut la 12 ani, la o serbare școlară, atunci când mi-am surprins mama cântând muzică populară.
R.: Recent ai înregistrat primul tău single, intitulat „Ca la metrou”. Cum s-a născut acest proiect muzical?
I. G.: În urmă cu 2 ani l-am cunoscut pe Sorin de la trupa „Crush”, cu care am început să colaborez treptat. Ne-am gândit să lucrăm serios la un proiect iar inspirația a venit tocmai la metrou, acolo unde el a compus versurile piesei „CA LA METROU”. Cu ajutorul lui Vanotek care a făcut orchestrația și a Anastasiei, în colaborare cu care am înregistrat piesa, a rezultat noul meu single.
R.: Care este mesajul acestei piese?
I. G.: Mesajul piesei este unul realist, consider că toți ascultătorii se pot regăsi în acesta. El oscilează ca în viață, de la așa zisa „Piața Iubirii” la cea a „Dezamăgirii”.

R.: Cu câteva luni în urmă ai făcut și un cover după melodia „Wildest Moments”, a lui Jassie Ware. Cum a fost primit de public?
I. G.: Da, într-adevăr, în urmă cu câteva luni am făcut un cover, al piesei „WILDEST MOMENTS” iar spre surpinderea mea am primit multe aprecieri. Mulți dintre prieteni nu știau că eu cânt și au rămas surprinși. Am acumulat vreo 12 mii de vizualizări, ceea ce mi-a dat încredere și optimism să merg mai departe.
R.: În afară de muzică, ce alte hobby-uri mai are Ioana Guruță?
I. G.: În afară de muzică, îmi place televiziunea, am lucrat în TV și mi-ar mai plăcea să lucrez dacă aș avea posibilitatea, de ce nu? … Îmi mai place să călătoresc, deși nu fac asta foarte des. Folclorul e un alt hobby la care nu am să renunț niciodată. În momente de răbdare și timp liber îmi mai place să gătesc, sunt începătoare, e adevărat, însă știu să fac pizza cu blat de casă, salam de biscuiți, clătite, ciorbe și fripturi ușoare. La sarmale mai lucrez cu mama.
R.: Planuri de viitor?
I. G.: Îmi doresc să am succes pe plan muzical, cel puțin lucrez și încerc să obțin rezultate cât mai bune. Nu știu ce îmi rezervă viața, se pot schimba multe de la o zi la alta, însă cu siguranță, peste câțiva ani, mă văd având o familie, un soț și doi copii, locuind bineînțeles, tot în Ardeal.

Un Comentariu la "De vorbă cu Ioana Guruță despre copilărie, muzică și planuri de viitor"

  1. Pingback: Sătmăreni cu care ne mândrim ! | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.