Bia Țiganu a ajuns în arestul IPJ Satu Mare

Bia Tiganu

Ionel Leleci, zis „Bia Țiganu”, unul dintre cele mai cunoscute figuri ale lumii interlope din Satu Mare, a fost ridicat de polițiști și încarcerat în Arestul IPJ. Bia a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. În același dosar a fost condamnat, tot la 3 ani de pușcărie, și un fost avocat, Adalbert Cornel Szekely.
Cei doi au fost trimiși în judecată de către procurorii DNA în 2011.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Adalbert Cornel Szekely, avocat în cadrul Baroului București, dar cu activitate în Satu Mare, împreună cu Bia, au pretins și primit de la un denunțător suma de 5.000 de euro, lăsând să se înțeleagă că ar avea inflență asupra magistraților de la instanțele sătmărene.
Avocatul împreună cu interlopul sătmărean au promis că îl vor ajuta pe fiul denunțătorului să scape de arest și să nu mai fie trimis în judecată pentru infracțiunea de tâlhărie.
Potrivit sentinței Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, cei doi condamnați vor trebui să restituie și suma primită drept mită, adică 5.000 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.