Viorel Amariei (Galbenu’), trimis în judecată de procurorii DNA

amariei-galbenu
Viorel Amariei, zis şi „Galbenu’”, patronul Restaurantului „Morena” din Satu Mare, respectiv afaceristul din Bucureşti, Alexandru Voinea au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă sub formă continuată. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Satu Mare. Cei doi inculpaţi se află în arest preventiv.
Procurorii DNA susţin că în perioada iunie-octombrie 2013, Viorel Amariei şi Alexandru Voinea i-au pretins omului de afaceri orădean Ioan Blidar, suma de 3 milioane de lei susţinând că pot să intervină pe lângă fostul vicepremier, Daniel Chiţoiu pentru ca acesta să deblocheze fonduri pentru SC Termocentrale SA Oradea. Astfel, Ioan Blidar urma să-şi recupereze banii pe care SC Termoelectrica SA îi datora în schimbul cărbunelui livrat.
În aceeaşi perioadă, spunânând că au influenţă şi asupra unor funcţionari din cadrul Ministerului Economiei, instituţie condusă la acea vreme de Varujan Vosganian, i-au pretins lui Blidar un comision de 18% din valoarea unui contract de 9.150.900 lei. Cei doi i-au promis că îi vor determina pe funcţionarii Ministerului Economiei să-i atribuie, direct, un contract în ceea ce priveşte ecologizarea şi conservarea unei cariere din judeţul Bihor.
În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se arată că Amariei avea relaţii cu mai mulţi funcţionari dar şi cu oameni politici din Satu Mare. „Dacă în cazul inculpatului Amariei Viorel putem vorbi de o persoană cu influenţe reale în rândul funcţionarilor sau oamenilor politici din municipiul Satu Mare, în cazul inculpatului Voinea Alexandru a rezultat fără echivoc că acesta are o relaţie strânsă atât cu oameni politici cu funcţie de decizie, cât şi cu oameni de afaceri aflaţi în relaţii de prietenie cu funcţionari cu putere de decizie”, se arată în rechizitoriul DNA.
Vă reamintim că Viorel Amariei a fost trimis în arest preventiv pe data de 18 martie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.