Galbenu’ şi Alexandru Voinea rămân după gratii

gratii
Magistraţii Curţii de Apel Oradea au respins luni, 24 martie contestaţia formulată de patronul Restaurantului „Morena”, Viorel Amariei (Galbenu’) şi de către bucureşteanul Alexandru Voinea la decizia Tribunalului Satu Mare în urma căreia cei doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Vă reamintim că cei doi inculpaţi au fost reţinuţi de către procurorii DNA Oradea pe data de 17 martie, pentru trafic de influenţă sub formă continuată. A doua zi, 18 martie, au fost prezentaţi instanţei din cadrul Tribunalului Satu Mare, magistraţii trimiţându-i în arest preventiv pentru 30 de zile. Vă reamintim că în dosarul în care sunt cercetaţi Viorel Amariei şi Alexandru Voinea apar şi numele a doi foşti miniştrii, şi anume Daniel Chiţoiu, respectiv Varujan Vosganian.

În şedinţa de luni magistraţii orădeni au respins ca nefondate contestaţiile formulate de „Amariei Viorel şi Voinea Alexandru, aflaţi în prezent în Arestul I.P.J. Satu Mare, împotriva încheierii penale nr. 12/JDL din 18.03.2014, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în dosarul penal nr. 736/83/2014 al Tribunalului Satu Mare”. De asemenea, instanţa i-a obligat pe cei doi inculpaţi să plătească suma de câte 100 de lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor judiciare, în favoarea statului. Soluţia dată de Curtea de Apel Oradea este definitivă.

Procurorii DNA susţin că în vara anului trecut cei doi inculpaţi au pretins de la un om de afaceri 3 milioane de lei, susţinând că pot să intervină pe lângă fostul vicepremier, Daniel Chiţoiu pentru a-l determina pe acesta să deblocheze fonduri pentru SC Termocentrale SA Oradea. Astfel, omul de afaceri urma să-şi recupereze banii pe care SC Termocentrale SA Oradea îi datora în schimbul cărbunelui livrat.

În aceeaşi perioadă, susţinând că ar avea influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Ministerului Economiei, instituţie condusă la acea vreme de Varujan Vosganian, cei doi inculpaţi i-au pretins aceluiaşi om de afaceri un comision de 18% din valoarea unui contract de 9 milioane de lei. În schimbul acestui comision, Amariei şi Voinea i-au promis omului de afaceri că vor interveni pe lângă funcţionarii Ministerului Economiei pe care îi vor determina să atribuie către societatea comercială pe care acesta o administrează un contract ce avea ca obiect ecologizarea şi conservarea unei cariere din judeţul Bihor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.