Sătmăreanul Viorel Amariei(Galbenu’), arestat preventiv pentru 30 de zile

catuse

UPDATE: În cursul zilei de azi, 18 martie, magistraţii Tribunalului Satu Mare au emis mandate de arestare preventive pe o durată de 30 de zile pe numele celor doi reținuți.

Patronul Restaurantului „Morena” din Satu Mare, Viorel Amariei(zis Galbenu’) împreună cu afaceristul de terenuri din Bucureşti, Alexandru Voinea au fost reţinuţi luni, 17 martie pentru 24 de ore de către procurorii DNA Oradea, într-un dosar în care sunt acuzaţi de trafic de influenţă în formă continuată. Cei doi urmează să fie prezentaţi magistraţilor Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În acelaşi dosar apar şi numele foştilor miniştrii, Daniel Chiţoiu, respectiv Varujan Vosganian.

Potrivit procurorilor DNA, în luna iunie 2013, Viorel Amariei şi Alexandru Voinea au pretins unui om de afaceri suma de 3 milioane de lei susţinând că pot să intervină pe lângă fostul vicepremier, Daniel Chiţoiu pentru a-l determina pe acesta să deblocheze fonduri pentru SC Termocentrale SA Oradea. În urma acestui demers omul de afaceri urma să-şi recupereze banii pe care SC Termocentrale SA Oradea îi datora în schimbul cărbunelui livrat.

În aceeași perioadă, inculpaţii Viorel Amariei şi Alexandru Voinea, prevalându-se de aceeaşi influenţă pe care ar fi avut-o asupra unor funcţionari din cadrul Guvernului României (Ministerul Economiei – condus la acea vreme de Varujan Vosganian), i-au pretins aceluiaşi denunţător un comision de 18% din valoarea unui contract de aproximativ 9 milioane lei. De această dată, inculpaţii i-au promis că îi vor determina pe funcţionarii respectivi să atribuie, direct, către societatea comercială administrată de denunţător, un contract ce avea ca obiect ecologizarea şi conservarea unei cariere din judeţul Bihor.

Cei doi inculpaţi vor fi prezentaţi magistraţilor Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.