Mișcarea Populară și Forța Civică vor fuziona

miscarea-populara-satu-mare
Concluziile Colegiului Naţional al Partidului Mişcarea Populară (PMP) ce s-a desfăşurat la Braşov în perioada 8-10 noiembrie, a fost principalul subiect prezentat în cadrul conferinţei de presă de azi, 13 noiembrie susţinut de liderii Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PMP.

La întâlnirea cu presa au participat preşedintele PMP Satu Mare, dr. Laura Bota, preşedintele Organizaţiei de Femei a partidului, Simona Dărăban şi secretarul general al PMP Satu Mare, dr. Romeo Pop.

În luarea de cuvânt dr. Laura Bota a subliniat concluziile ce s-au desprins din şedinţele Colegiului Naţional de la Braşov unde s-a discutat despre viitoarele acţiuni ale PMP dar şi despre textul „Acordului politic” care va pune bazele fuziunii dintre PMP şi Forţa Civică. Potrivit liderului PMP Satu Mare „în cadrul colegiului de la Braşov s-a votat acordul de fuziune dintre cele două partide. PMP şi FC au decis să fuzioneze, drept pentru care cei doi preşedinţi, Eugen Tomac (PMP) şi Mihai Răzvan Ungureanu (FC) au semnat un protocol ce are următoarele obiective: elaborarea unui calendar de fuziune şi a unui program politic de dreapta curajos, stabilirea unui for de coordonare la nivel naţional, participarea la alegerile europarlamentare cu o listă unică de candidaţi şi susţinerea unui candidat unic la alegerile pentru preşedinţia României. S-a stabilit ca într-un interval de aproximativ o lună se va trece la fuziunea efectivă a celor două partide. Este începutul construirii unui pol de dreapta, care să reprezinte pentru români alternativa la o guvernare dezastruoasă şi iresponsabilă”.

Secretarul general al PMP Satu Mare, dr. Romeo Pop a declarat că la nivel naţional formaţiunea politică pe care o reprezintă are înfiinţate 116 sedii în municipii, oraşe şi comune iar în judeţul nostru, pe lângă Satu Mare şi Negreşti-Oaş se vor deschide sedii şi la Carei şi Tăşnad. Acesta a felicitat Organizaţia de Femei a PMP Satu Mare pe care o consideră ca fiind extrem de activă. „Doamna preşedinte va prezentat detaliile acordului de fuziune cu Forţa Civică. Doresc să subliniez că politica viitoare de alianţe o vor decide conducătorii de la nivel central ai PMP, dar vă asigur că acestea se vor baza pe respect reciproc şi pe promovarea valorilor autentice de dreapta”, a subliniat dr. Romeo Pop.

Simona Dărăban a făcut referire la prima şedinţă a Organizaţiei de Femei a PMP ce a avut loc sâmbătă, 9 noiembrie la Braşov. „Colegiul Director a ales să se implice activ în promovarea femeilor în activităţile politice ale PMP. O femeie are tot timpul ceva interesant de spus. Bărbaţii ar trebui să ne asculte mai mult când le vorbim. Nu de puţine ori, vocile noastre sunt înăbuşite de cele ale bărbaţilor, dar nu e normal să fie aşa. Avem nevoie de voci ferme, puternice şi hotărâte care să ne reprezinte mai mult ca oricând interesele şi dorinţele”, a declarat Simona Dărăban.

La finalul conferinţei de presă, făcând referire la declaraţiile preşedintelui Organizaţiei de Tineret a PDL Satu Mare, Adrian Cozma în care acesta a acuzat-o pe preşedinta PMP (dr. Laura Bota) de „minciună şi dezinformare”, dr. Laura Bota a subliniat faptu că „îi recomand domnişorului Adrian Cozma să-şi cumpere Codul bunelor maniere şi al comportamentului politic înainte de a face declaraţii. S-au înscris la noi un număr de 24 de tineri care s-au regăsit în ambele birouri ale PDL, municipiu şi judeţ. În afară de domnul preşedinte, s-au domnişorul preşedinte, Adrian Cozma, tot biroul, începând de la prim-vicepreşedinte în jos a aderat la Mişcarea Populară cu adeziuni semnnate. Aş vrea să-i recomand domnişorului Adrian Cozma să-şi cumpere Codul bunelor maniere şi al comportamentului politic de care se pare că duce lipsă. Domnişorul Adrian Cozma are un mare handicap şi anume acela că încă nu are experienţă politică şi se pare că nici nu vrea să înveţe din experienţa altor oameni politici. S-a dovedit că organizaţia de tineret a trecut la noi deoarece în următoarea zi au avut loc depuneri de coroane, unde în organizaţia PDL a fost el singurul reprezentant al organizaţiei de tineret. Tot tineretul a stat alături de noi”.

Liderul PMP Satu Mare a subliniat faptul că 25% din membrii PMP provin din PDL „în condiţiile în care eu nu am sunat pe nimeni să vină la PMP. Mă întreb retoric: ce se va întâmpla când o să dau telefoane şi o să-i invit aici”, a precizat dr. Laura Bota.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.