Adrian Bota este așteptat miercuri la Curtea de Apel Oradea

Miercuri, 17 octombrie, comisarul de poliție Adrian Bota, soțul pedelistei Laura Bota este așteptat de judecătorii Curții de Apel Oradea pentru a face lumină în dosarul în care este implicat. Vă reamintim că Adrian Bota a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Oradea, pentru luare de mită.

Acesta este acuzat că în cursul anului 2007 ar fi pretins de la preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Ştefan Szabo, două cabinete medicale, oferindu-i în schimb să-i rezolve dosarele în care acesta era cercetat. Este vorba despre dosarul vânzării Hotelului ”Dacia” şi a declaraţiei de avere a fostului şef al judeţului. În acelaşi dosar a fost cercetată şi Laura Bota pentru fals în înscrisuri oficiale însă faptele de care a fost acuzată s-au prescris. Tot în acelaşi caz a fost cercetat şi fostul jurist al Spitalului Judeţean Satu Mare, Marius Batin însă şi acesta a scăpat de începerea urmăririi penale. De sub urmărirea penală a fost scos și Ștefan Szabo, deoarece nu existau destule dovezi împotriva sa.

Potrivit anchetatorilor, Adrian Bota (cel care se ocupa de dosarele lui Szabo) i-a propus fostului președinte al CJ să-l ajute la cumpărarea celor două cabinete în schimbul neînceperii urmăririi penale în cele două dosare pe care le instrumenta. Cele două dosare în care era cercetat Szabo au primit soluţii de neîncepere a urmării penale (NUP) iar cele două cabinete au fost cumpărate la scurt timp după ce Ştefan Szabo a demisionat din funcţia de şef al judeţului.

Un Comentariu la "Adrian Bota este așteptat miercuri la Curtea de Apel Oradea"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.