Comisarul de poliţie Adrian Bota, trimis în judecată de DNA

Comisarul de poliţie Adrian Bota, soţul preşedintei organizaţiei municipale a femeilor democrat-liberale Satu Mare, dr. Laura Bota, a fost trimis astăzi, 23 februarie, în judecată de către procurorii DNA pentru luare de mită. Potrivit surselor judiciare în acelaşi dosar a fost cercetată şi soţia sa, Laura Bota, fostul jurist al Spitalului Judeţean, Marius Batin dar şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Ştefan Szabo, toţi trei primind însă soluţia de neîncepere a urmăririi penale .

Adrian Bota, angajat al Serviciul de Investigare a Fraudelor Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Satu Mare, este acuzat că în cursul anului 2007 ar fi pretins de la preşedintele de atunci al CJ, Ştefan Szabo, două cabinete medicale, oferindu-i în schimb să-i rezolve dosarele în care acesta era cercetat. Este vorba despre dosarul vânzării Hotelului Dacia şi a declaraţiei de avere a fostului şef al judeţului. În acelaşi dosar a fost cercetată şi Laura Bota pentru fals în înscrisuri oficiale însă faptele de care a fost acuzată s-au prescris. Tot în acelaşi caz a fost cercetat şi fostul jurist al Spitalului Judeţean Satu Mare, Marius Batin însă şi acesta a scăpat de începerea urmăririi penale. Şi Ştefan Szabo a fost scos de sub urmărire penală deoarece nu existau destule dovezi împotriva sa.

Potrivit anchetatorilor în cursul anului 2005, Laura Bota împreună cu juristul Marius Batin au falsificat documente pentru ca stomatologul Francisc Borbely la care Bota lucra ca asistentă la acea vreme să poată cumpăra două cabinete medicale la Policlinica de Stomatologie Satu Mare, şi nu unul aşa cum avea dreptul.

Adrian Bota care la acea vreme făcea cercetări în două dosare pe numele fostului preşedinte al CJ Satu Mare i-a propus acestuia să-l ajute la cumpărarea celor două cabinete în schimbul neînceperii urmăririi penale în cele două dosare pe care le instrumenta. Potrivit anchetatorilor cele două dosare în care era cercetat Szabo au primit soluţii de neîncepere a urmării penale iar cele două cabinete au fost cumpărate la scurt timp după ce Ştefan Szabo a demisionat din funcţia de şef al judeţului. Sursele judiciare susţin că cele două cabinete ar fi fost cumpărate la preţul de 2.500 euro de către dr. Francisc Borbely. La scurt timp,  Borbely i-a vândut Laurei Bota cele două cabinete, care între timp a devenit medic stomatolog.

2 Comentarii la "Comisarul de poliţie Adrian Bota, trimis în judecată de DNA"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.