Florin Gal, păunul-şef al tineretului din PDL Satu Mare


Într-un recent interviu acordat în exclusivitate pentru Sătmăreanul, deputatul PDL Ioan Holdiş a făcut câteva afirmaţii tranşante despre implicarea în politică a tinerilor: „Cred că politica trebuie făcută de oameni care au reuşit să facă ceva, să demonstreze că pot să facă ceva înainte de a face politică. Nu am fost niciodată de acord cu acel slogan că politica are nevoie de oameni tineri – poate tineri în politică ! Eu cred că politica trebuie făcută de la o vârstă până la care vrând-nevrând ai acumulat o oarecare experienţă.” Nu ştim dacă atunci când a spus asta s-a gândit direct la propria ogradă politică, respectiv la unele dintre orătăniile care populează nestingheriţi spaţiul pedelist sătmărean din ţarcul aşa-numitei Organizaţii de Tineret. Nu de alta, dar se pare că înlăuntrul împrejmurii respective există un păun politic de conjunctură care are apucături specifice rasei: se înfoaie, se laudă şi vorbeşte strident şi apăsat de parcă tropăie. Şi când tropăie face praf. Praf pe care ţine morţiş să-l arunce în ochii presei, adică direct în ochii opiniei publice. Că n-ar mai fi el păunul dominant din ţarcul tineretului sătmărean pedelist dacă nu s-ar da în stambă la o conferinţă de presă pe care se pare că a pus-o la cale mai demultişor (pentru 1 octombrie), dar s-a încumetat abia azi s-o ţină. Ca să nu existe nici o îndoială în privinţa orătăniei la care ne referim, credem că e timpul să precizăm că e vorba de Florin Gal, păunul-şef interimar al Organizaţiei de Tineret a PDL Satu Mare.

Principalul scop al acestei conferinţe de presă a fost, evident, etalarea penelor vopsite, adică prezentarea triumfalistă a unei liste de „realizări” comise de când a preluat funcţia nemeritată de păun dominant. Încercând să-şi facă o prezentare care „să dea bine” la presă, Florin Gal şi-a ţinut conferinţa de presă împreună cu Radu Nicoară (cel care a fost primul preşedinte – demn de acest nume – al organizaţiei de tineret a PDL Satu Mare şi care chiar a muncit pe brânci pentru constituirea şi punerea la punct a acestei formaţiuni) şi cu o tânără şi simpatică oşancă din Călineşti Oaş, Florica Mic (prezentată ca fiind cea mai recentă achiziţie politică – din vara acestui an – şi declarată vicepreşedinte al organizaţiei).

Text agramat, pompos şi găunos

Pe mai toată durata conferinţei de presă, Florin Gal (în centrul fotografiei, evident !) s-a scremut să citească oarecum coerent „realizărili” tinerilor pedelişti de la împărţitul mărţişoarelor încoace, neuitând să amintească şi bifarea faptului că un autocar întreg de tineri s-au dus la Bucureşti la meciul Dinamo-Steaua. Adevărul este că subsemnatul am ajuns cu o întârziere de vreo 10 minute la această conferinţă de presă, tocmai când Florin Gal enumera tinerii promovaţi în diferite funcţii cu ajutorul „seniorilor” din PDL Satu Mare. Bineînţeles că enumerarea a început cu el însuşi. După conferinţa de presă, l-am rugat să ne facă o copie după „docomentul” pe care l-a citit, rugăminte pe care am formulat-o tocmai în ideea de a reda cât mai fidel, pentru cititorii noştri, subiectele dezbătute. Amabil, Florin Gal s-a oferit să ne trimită textul prin e-mail. Dar când am citit „docomentul” respectiv, am rămas stupefiaţi de lipsa de cultură gramaticală elementară (cam de clasa a patra, dacă nu mă-nşel) a celui care se fuduleşte cu titulatura de preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PDL Satu Mare, precum şi de îngustimea patologică a „vedeniilor” politice şi organizatorice ale acestuia. Ca să nu credeţi că ne-a căşunat din senin să-l „orătănizăm” fără temei pe acest Florin Gal, redăm textul integral şi original pe care şi-a structurat acesta conferinţa de presă. Procedând în acest fel, am rezolvat, cu un drum, atât problema prezentării imparţiale a subiectelor conferinţei de presă, cât şi aceea a dezvăluirii adevăratului nivel ideatic, politic, gramatical şi cultural al sinistrului personaj. Comentariile le puteţi face dumneavoastră, cititorii, după ce vedeti aici „docomentul” de referinţă de care pomeneam. Până la urmă, se pare că deputatul PDL Ioan Holdiş avea perfectă dreptate în afirmaţiile pe care le-am citat la începutul acestui articol. Avea dreptate cel puţin în ceea ce-l priveşte pe Florin Gal.

Dorin Prunilă

3 Comentarii la "Florin Gal, păunul-şef al tineretului din PDL Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.