Ultimatum pentru firma care reabilitează Podul Decebal: „Suntem cu biciul pe această firmă”

Firma Drum Inserv Zalău, cea care lucrează la reabilitarea Podului Decebal, a primit un ultimatum din partea Primăriei Satu Mare, aceasta având obligația să remedieze în cel mai scurt timp toate problemele apărute la lucrările pe care le derulează. Dacă firma nu se conformează, primarul Kereskenyi Gabor spune că pe viitor, societatea comercială nu va mai putea participa la licitații în municipiul nostru. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței de astăzi, 27 aprilie, a Consiliului Local Satu Mare. 

„Azi am avut o întâlnire atât cu patronul firmei Drum Inserv cât și cu directorii firmei respective. Am dat un ultimatum acestei firme. Suntem foarte hotărâți ca în ultimă instanță, dacă nu se conformează termenelor de execuție și obligațiilor contractuale, mai ales în ceea ce privește calitatea lucrărilor, să activăm o procedură care de 25 de ani nu a fost activată, în urma căreia această firmă nu va mai putea participa la alte licitații de acest gen. Și nici acționariatul nu va mai putea înregistra firme care să participe la astfel de licitații”, pune Kereskenyi.

În prezent, la nivelul municipiului Satu Mare, firma Drum Inserv derulează trei investiții, și anume cele aferente lucrărilor de pe Podul Decebal respectiv de pe străzile Digului și Diana. Contractele au fost încheiate în decembrie 2015, iar termenul final de execuție este 2019.

„Într-adevăr noi suntem cu biciul pe această firmă. Problema pe Podul Decebal este că au apărut fisuri pe stratul de uzură. Astă noapte se va face o procedură de carotare prin care vor fi culese probe și trimise la un laborator independent pentru a verifica care sunt problemele”, a mai spus Kereskenyi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.