Cum arăta Hotelul „Victoria”, cu 100 de ani în urmă. Știți unde se afla (Galerie foto)

Considerat ca fiind unul dintre cele mai moderne hoteluri din municipiul Satu Mare, Victoria (Viktória), situat pe actuala stradă Horea, în zilele noastre a devenit unul dintre cele mai rău famate locuri din oraș.

Hotelul a fost inaugurat în decembrie 1910, fiind construit după planurile arhitectului Heinrich Viktor. Hotelul avea două etaje, 60 de camere, la care se adăugau un restaurant și o cafenea, situate la parterul imobilului.

Încă înainte de Primul Război Mondial, hotelul a ajuns în proprietatea Băncii Comerciale, iar apoi a fost cumpărat de Schwartz Izrael, un om de afaceri din zona Maramureșului.

După al Doilea Război Mondial, în clădire au stat chiriași, iar mai târziu, pe unele apartamente au pus stăpânire tot felul de persoane dubioase. În prezent, locația cunoscută sub denumirea de Horea 6, este unul dintre cele mai rău famate locuri din oraș. În zilele noastre, clădirea se află într-o stare greu de imaginat.

Cele câteva fotografii pe care vi le supunem atenției „vorbesc” despre vremurile demult apuse, când hotelul era una dintre atracțiile orașului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.