Călin Durla către primari: „Să facem școli, să reabilităm școli, acolo unde este cazul”

Inspectorul școlar general al IȘJ Satu Mare, Călin Durla, atrage atenția primarilor să facă o analiză cât se poate de temeinică înainte de a decide construirea unei noi școli sau reabilitarea unor clădiri aparținând rețelei educaționale.

În luarea de cuvânt ce a avut loc în cadrul ședinței de astăzi, 26 aprilie cu primarii din județ, Durla a subliniat faptul că nu are rost să se cheltuie bani pentru construcții sau reabilitări, acolo unde în cel mult 5 ani de zile nu mai sunt copii.

„Atunci când faceți solicitări pentru reabilitări de școli pentru construcții de școli noi cum ați făcut acum pe PNDL, să o faceți după o analiză temeinică, mai ales o analiză demografică. Adică, să facem școli, să reabilităm școli acolo unde este cazul. Nu are rost să facem clădiri noi, sau să reabilităm clădiri dacă în 2, 3, 5 ani nu vom mai avea copii. Nu are rost să investim, să cheltuim bani pentru ceva ce nu va fi folosit. Luați legătura cu directorii de învățământ și cu cei de la statistică dacă este cazul și fundamentați-vă temeinic acest demers”, spune Durla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.