Programul Start-up Nation, aprobat în Camera Deputaților. Ce spune Ioana Bran

Camera Deputaților a aprobat astăzi, 25 aprilie, cu 237 de voturi „pentru” dintr-un total de 246, Programul „Start-up Nation România”. Este vorba despre unul dintre cele mai ambițioase programe de susținere a antreprenoriatului român. Secretarul Camerei Deputaților, parlamentarul sătmărean Ioana Bran, este printre susținătorii acestui demers.

„În urma dezbaterii din data de 24.04.2017, ȋn şedinţa de plen a Camerei Deputatilor, Programul „Start –up Nation România” a fost aprobat azi, 25 aprilie, cu 237 voturi pentru dintr-un total de 246. Programul „Start-up Nation România” este unul dintre cele mai ambiţioase programe de susţinere a antreprenoriatului romȃn, fiind o oportunitate pentru toți cei care doresc să își realizeze proiectele și au nevoie de sprijin financiar. Sperăm că prin acest program tinerii plecați la muncă și la studii în străinătate se vor ȋntoarce acasă și vor pune ȋn practică cunoștințele dobândite în alte ţări. Crearea și implementarea unui proiect de asemenea anvergură a necesitat multă implicare și ne așteptăm ca acest program să genereze 10 mii de noi ȋntreprinderi și 20 de mii de noi locuri de muncă, mai ales ȋn rȃndul tinerilor”, spune deputatul Ioana Bran.

Proiectul de lege, adoptat de Camera Deputaţilor, prevede o serie de facilităţi acordate întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), precum şi o serie de obligaţii specifice pe care acestea trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de acest sprijin după înfiinţare, scopul fiind ca noile afaceri dezvoltate prin Programul „Start-up Nation România” să ajungă la maturitate şi la consolidare economico-financiară astfel încât să se poată descurca uşor pe piaţă, fără ajutorul statului.

Conform programului se poate acorda ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei/beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim anual de 10.000 de beneficiari. Sumele necesare implementării programului se vor asigura anual de la bugetul de stat, prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat, precum şi din fonduri externe.

Cei care vor beneficia de acest ajutor de minimis vor trebui să facă dovada, la momentul cererii de decont, a angajării, cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi cu normă întreagă, a minimum doi salariaţi, precum şi obligaţia menţinerii celor două locuri de muncă pentru cel puţin trei ani începând cu anul următor plăţii ajutorului de minimis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.