TIR-iștii cer ajutorul prefectului Darius Filip. Ce nemulțumiri au

Prefectul Darius Filip s-a întâlnit astăzi, 21 aprilie cu o delegație a reprezentanţilor organizaţiilor patronale ale transportatorilor din judeţele Satu Mare şi Maramureş. La întâlnirea la care a participat şi subprefectul Altfatter Tamas au fost prezenţi nouă reprezentanţi ai transportatorilor.

Scopul declarat al delegaţiei a fost acela de a-şi exprima nemulţumirea legată de timpii de traversare a frontierei spre Ungaria de către autocamioane, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Petea. Perioada de aşteptare este considerată inacceptabilă şi având repercursiuni grave, atât financiare cât şi de imagine, atât asupra activităţii economice a companiilor de transport cât şi a partenerilor comerciali, prin blocarea ciclurilor de producţie urmare a neaprovizionării cu materii prime şi materiale.

În opinia transportatorilor soluţia care ar rezolva rapid această problemă ar fi deschiderea a cel puţin încă unui punct de control comun pe sensul de ieşire din ţară, având în vedere că în acest moment controlul de frontieră al automarfarelor care ies din România se efectuează în comun cu autorităţile maghiare, pe o singură arteră.

Prefectul Darius Filip a transmis autorităţilor centrale o informare în scris despre situaţia prezentată de către delegaţia transportatorilor, declarând că va depune toate diligenţele în vederea deblocării situaţiei din Petea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.