Colocviu la Biblioteca Județeană Satu Mare

Biblioteca Județeană Satu Mare, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Filiala Satu Mare și Centrul de formare Biblionet, organizează luni, 24 aprilie, în Sala Multimedia, cu începere de la ora 09.00, colocviul profesional și atelierul de dezvoltare profesională „Bibliotecarul de ieri și de azi”, cu participarea bibliotecarilor din bibliotecile publice din județul Satu Mare.

Acest eveniment se derulează cu sprijinul financiar al ANBPR, Filiala Satu Mare și este dedicat Ziei Internaționale a Cărții și a Dreptului de Autor și Zilei Naționale a Bibliotecarului (23 aprilie), prilej de a împărtăși bucuria apartenenței la profesia de bibliotecar și de a transmite informații și practici utile în munca de zi cu zi a specialiștilor din biblioteci.

Pe ordinea de zi a întâlnirii profesionale, la ora 09.00, după cuvântul de salut al conducerii instituției gazdă, va avea loc prezentarea unui bilanț ce va cuprinde date și informații referitoare la activitatea tuturor bibliotecilor din județ, cu aspectele ei pozitive și negative, deopotrivă.

Întâlnirea va continua cu colocviul profesional „Bibliotecarul de ieri și de azi”, la care sunt invitați să participe foști colegi de breaslă, oameni care au făcut ca pasiunea pentru carte să devină carieră profesională. Colocviul va fi completat cu atelierul de dezvoltare profesională „Proiecte de succes desfășurate în biblioteci publice din România”, atelier livrat de Raluca Istrate, președintele filialei sătmărene a ANBPR.

După un scurt moment festiv, bibliotecarii sătmăreni au posibilitatea de a participa la evenimentul de lansare a cărților „Primăvara sufletului” și „Anecdote, replici spirituale și întâmplări amuzante cu mari personalități ale istoriei și culturii”, ambele semnate de prof. Carol C. Koka.

Rețeaua de biblioteci publice sătmărene se compune dintr-o bibliotecă județeană, o bibliotecă municipală, patru biblioteci orășenești și 56 de biblioteci comunale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.