Comedia „One Life Show” la Carei

Vineri, 21 aprilie, ora 19.00, va avea loc comedia „One Life Show” a Teatrului Ararat din Baia Mare. Biletele se găsesc la Centrul Cultural Carei (birou), de luni până vieri, între 09.00 și 14.00. Prețul biletului este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru elevi și pensionari.

Show-ul va fi susținut de către Mihai Ignat. Regizată de Claudiu Pintican, această piesă este pentru prima oară pusă în scenă.

Mihai Ignat s-a născut la 5 octombrie 1967 la Braşov. A urmat Liceul de filologie-istorie Unirea, apoi şi-a luat licenţa (secţia română-latină), a absolvit cursurile de master (literatura română contemporană) şi în 2004 a obţinut doctoratul, toate la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti. A fost, pe rând, muncitor necalificat la Poligrafia Braşov, profesor de liceu, profesor asociat la Universitatea Transilvania Braşov, preparator universitar la o facultate particulară, redactor al paginii de opinii şi editoriale a cotidianului Monitorul de Braşov, redactor al revistei Interval şi secretar literar la Teatrul Andrei Mureşanu din Sfântu Gheorghe. În prezent Mihai Ignat este lector universitar la Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania Braşov şi profesor asociat la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

În 2004, Ignat a debutat ca dramaturg la Radio BBC Londra, cu piesa “Crize sau Încă o poveste de dragoste” / “Crises or Another love story”, piesă ce fusese nominalizată în 2003 la “International RadioPlaywriting Competition 2003”, concurs al BBC World Service & British Council. A obţinut locul I pentru piesa “Patru cepe degerate” la Concursul Naţional de Dramaturgie organizat de Ministerul Culturii şi Cultelor în colaborare cu Teatrul Naţional din Timişoara. De asemenea, în 2008, a obţinut Premiul Uniter pentru „Cea mai bună piesă românească a anului 2007”, cîştigat cu “Meserii şi fundături”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.