Poliția Satu Mare și-a sfințit noul sediu (Foto)

Cu ocazia „Zilei Poliției Române” azi, 24 martie, a avut loc slujba de sfințire al imobilului de pe strada Mihai Viteazul nr. 11, aparținând IPJ Satu Mare.

Dintre oficialități, la eveniment au participat prefectul județului Satu Mare, Darius Filip și subprefectul Altfatter Tamas. De asemenea, la eveniment au fost prezenți, în calitate de invitați, și delegații din partea polițiștilor din Ucraina, Ungaria și Slovacia.

Slujba de sfințire a fost oficiată de către preoții Cristian Silaghi și Cristian Boloș.

Clădirea a fost construită în 1909, la acea vreme fiind sediul unei bănci. În anul 1923, clădirea a trecut în proprietatea Băncii Naționale a României (BNR).

În data de 18 iunie 2002, BNR încheie un contract de donație cu IPJ Satu Mare, aflat în deficit de spații. În 2003 IPJ Satu Mare demarează un proiect de prestări servicii privind reabilitarea imobilului. Proiectul a fost finalizat în 2004, însă datorită lipsei de finanțare, lucrările au demarat abia în luna septembrie 2007, când MAI a aprobat alocarea sumei de 4.646.267,28 lei, bani care au fost repartizați în mai multe tranșe în perioada 2007-2016.

În imobilul de pe strada Mihai Viteazu nr. 11 va funcționa conducerea inspectoratului însoțită de structurile de suport: Serviciul Cabinet cu Centrul Operațional și Compartimentul de Relații Publice, Serviciul Comunicații și Informatică, Serviciul Resurse Umane, Serviciul Criminalistic, Serviciul de Acțiuni Speciale, Compartimentele Control Intern, Juridic, Prevenire, Psihologie, Structura de Securitate și Secția 3 Poliție Rurală Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.