ANAF anunță controale intense din 15 aprilie

Reprezentanţii fiscului au termen până pe 15 aprilie să identifice contribuabilii care înregistrează în evidenţele contabile facturi aferente unor operaţiuni fictive şi să intensifice controalele operative în acele zone şi în domeniile de activitate care prezintă risc fiscal, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Preşedintele ANAF, Bogdan-Nicolae Stan, a avut o întâlnire cu directorii generali şi executivi de administrare ai Direcţiilor Generale Regionale ale Finanţelor Publice şi ai Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, în vederea verificării stadiului de implementare a măsurilor de creştere a colectării şi conformării voluntare, cuprinse în planul de acţiune prezentat premierului Sorin Grindeanu.

„Printre măsurile cuprinse în plan amintim: îmbunătăţirea dialogului cu contribuabilii şi îndrumarea acestora în vederea accesării unei eşalonări la plată, identificarea contribuabililor care înregistrează în evidenţele contabile facturi aferente unor operaţiuni fictive, intensificarea controalelor operative în acele zone şi domenii de activitate care prezintă risc fiscal, urgentarea implementării Serviciului Spaţiul Privat Virtual şi pentru persoanele juridice. Preşedintele ANAF le-a reamintit termenul până la care măsurile dispuse să fie duse la îndeplinire, respectiv 15 aprilie, solicitând conducerilor teritoriale să anunţe de îndată dacă întâmpina dificultăţi în implementare”, menţionează sursa citată.

Potrivit acesteia, ANAF va transparentiza periodic, până la îndeplinirea termenului, stadiul de realizare a acestor măsuri.

Fiscul va implementa, până pe 15 aprilie, o serie de măsuri menite să îmbunătăţească colectarea la buget a taxelor şi impozitelor, a declarat recent Bogdan Stan, noul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

„Este vorba despre dezvoltarea unui mecanism de îndrumare a contribuabilului, în urma căruia cu toţii avem de câştigat, atât ANAF că instituţie, pentru că vom conta pe încasări mai mari, cât şi contribuabilul, care va putea să-şi achite obligaţiile fiscale mult mai uşor”, a spus Bogdan Stan.

El a prezentat primului ministru, Sorin Grindeanu, un plan ce cuprinde 14 măsuri ce urmăresc îmbunătăţirea colectării la buget a taxelor şi impozitelor.

O altă categorie de măsuri vizează intensificarea controalelor la diferite entităţi, fiind vizate zone şi domenii de activitate în care se constată scăderea conformării fiscale şi care prezintă riscuri de fraudă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.