Noul prefect, Darius Filip, a fost instalat în funcție (Foto&video)

Darius Filip a depus astăzi, 17 martie, jurământul la investirea în funcția de prefect al județului Satu Mare. Ceremonia oficială a avut loc de la ora 12.30, în prezența directorului Direcției Generale pentru relații cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului de Interne, Teodor Iulian Gheorghe.

Dintre oficialități, la eveniment au participat: deputații Ioana Bran (PSD), Romeo Nicoară (PNL), senatorul Turos Lorand (UDMR), subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, viceprimarul Doina Feher, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, edilii unor localități din județ, dar și șefi de deconcentrate.

Ceremonia de investire a început cu intonarea Imnului de stat, după care reprezentantul MAI, Teodor Iulian Gheorghe, a dat citire ordinului de eliberare din funcție al fostului prefect, Radu Bud și documentului de numire a noului reprezentant al Guvernului în teritoriu, Darius Filip.

A urmat apoi depunerea jurământului de către noul prefect.

În luarea de cuvânt, noul prefect a mulțumit Guvernului pentru încrederea acordată. De asemenea, acesta a subliniat faptul că dorește să aibă o relație corectă cu instituțiile statului, cu adminsitrația locală, considerând, totodată, că județul nostru are potențial, iar Instituția Prefectului trebuie să rămână un etalon.

Fostul prefect Radu Bud a declarat că în cadrul instituției pe care a condus-o este un colectiv mic dar eficient și că se pot face multe lucruri bune. De asemenea, acesta i-a urat mult succes noului prefect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.