Ce spune primarul Kereskenyi despre taxa suplimentară de salubritate (Video)

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, spune că în acest moment nu există o abordare unitară în ceea ce privește taxa suplimentrară de salubritate. Mai mult decât atât, în prezent se discută tot mai mult despre modificarea ordonanței cu privire la această taxă, ceea ce dacă se va întâmpla, suma care ar trebui plătită ar scădea de la 2,6 lei la 0,4 lei pe persoană.

Referindu-se la declarația făcută de către vicepremierul Sevil Sahhdeh în cadrul întâlnirii cu primarii din județul Satu Mare, Kereskenyi spune că „nu ar fi corect, după părerea sa personală, ca această sumă să fie inclusă în tariful practicat de operator. Ceea ce la Satu Mare nici nu s-a întâmplat, în comparație cu alte orașe cum ar fi de exemplu Oradea, unde s-a majorat tariful operatorului de salubrizare. Să știți că nu este o abordare unitară în ceea ce privește această ordonnață”, spune primarul.

Edilul a subliniat și faptul că se discută și despre modificarea ordonanței ceea ce va însemna ca producătorii de deșeuri să nu plătească pentru toată cantitatea ci doar pentru diferența dintre angajamentul României pe 2017 și situația actuală.

„Situația la ora actuală, de exemplu, în municipiul Satu Mare este de 2% și angajamentul României, 20%. Deci ca să trebuiască să plătim numai pentru diferența asta care reprezintă 18%. Acest lucru ar însemna undeva, în loc de 2,6 de lei pe persoană, ar fi undeva la 0,4 de lei, care totuși nu este o sumă așa de mare”, spune Kereskenyi.

Vă reamintim că în ședința din 23 februarie, Consiliul Local a votat creșterea tarifelor la salubrizare de la 7,39 de lei/persoană/lună la aproximativ 10 lei/persoană/lună.
Noul tarif se aplică de la 1 martie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.