Ce spune Kereskenyi Gabor despre negocierile cu PSD (Video)

Președintele Organizației Municipale a UDMR Satu Mare, primarul Kereskenyi Gabor, spune că, până în prezent, a avut o singură întâlnire cu reprezentanții PSD pentru negocierea unor posturi de conducere la nivelul Primăriei. Întâlnirea, potrivit primarului, a avut loc „cu vreo zece zile în urmă”.

Acesta spune că formațiunea pe care o conduce este deschisă spre colaborare cu oricine, și așteaptă o propunere concretă.

„Am avut o singură discuție, acu vreo … vinerea trecută, de vreo 10 zile, în care am discutat de principii, am discutat de proiecte. Bineînţeles este şi interesul PSD, cred şi sper, ca să sprijine obiectivele de investiţii atât ale judeţului Satu Mare cât şi ale municipiului Satu Mare. Trebuie să vedem care este viziunea lor în legătură cu această cooperare şi noi aşteptăm și de la dânşii o propunere. Însă, având în vedere că nu sunt toate lucrurile clarificate nici la nivel de Guvern, eu cred că se mai aşteaptă să se vadă ce se va întâmpla cu prefecţii de exemplu, pentru că sunt şi aici mai multe variante şi pe masa guvernului, una dintre variante este repolitizarea funcţiilor de prefect şi subprefect, ceea ce după părerea mea, la o adică este şi normal. Nu este normal că avem un guvern politic şi reprezentantul guvernului în teritoriu cică este înalt funcţionar public care este picat din ceruri. Trebuie să îşi asume acea persoană că trebuie să ajute ducerea la îndeplinire a programului de guvnerare şi în teritoriu. Noi suntem deschişi la colaborare cu oricine, dar trebuie să vedem. Am evitat să discutăm de persoane, de funcţii, de posturi, reiterez, şi doamna ministru n-a putut să spună acest lucru, că „da domnule aici noi nu dăm investiţii pentru posturi“, tot aşa să fie foarte clar, şi nu pot numai să reiterez ideea mea, că pentru noi nu sunt neapărat importante unele posturi cu secretare, cu maşini de serviciu, cu telefoane, nu asta trebuie să fie scopul”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.