Deputatul Ioana Bran, susține învățământul dual

Deputatul social-democrat Ioana Bran, susține învățământul dual, educație ce presupune formarea elevilor atât în școală cât și în câmpul muncii. Dezbateri pe marginea acestui subiect au avut loc în ședința de plen de luni, 6 martie a Camerei Deputaților.

„La lucrările ședinței de plen am susținut proiectul legislativ cu privire la învățământul dual. Acesta presupune formarea elevilor atât în școală cât și în câmpul muncii. O piață a muncii de calitate este condiția unei economii atractive și competitive. La baza ei stă educația. Grupul parlamentar PSD susține acest proiect legislativ, pentru că avem nevoie de tineri bine pregătiți, educați și care să își găsească un loc de muncă in România”, spune secretarul Camerei Deputaților, Ioana Bran.

Proiectul legislativ supus dezbaterii, vine să concretizeze aplicarea acestei noi rute de formare, propunând: burse de sprijin pentru elevii care aleg învățământul dual; decontarea cheltuielilor de transport dar și facilități privind cazarea și masa elevilor care învață departe de casă; implicarea agenților economici, prin acreditarea lor și aderarea la această formă de învățământ și acordarea de facilități fiscale pentru aceștia; stabilirea școlilor din România în care învățământul dual poate fi accesat; introducerea posibilității de a beneficia de această formă de școlarizare gratuită până la vȃrsta de 26 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.