Consilierii au votat noua organigramă a CSM Satu Mare

În ședința de astăzi, 23 februarie, consilierii municipali au votat proiectul de hotărâre privind modificarea organigramei, a statului de funcții și a regulamentului de funcționare a Clubului Sportiv Municipal (CSM) Satu Mare. Potrivit noii organigrame, numărul de posturi va fi diminuat de la 12 la 8.

„Prin prezentul proiect de hotărâre în baza notei de fundamentare a preşedintelui clubului, şi a avizului Comitetului director, se doreşte modificarea structurii organizatorice, diminuarea numărului de posturi de la 12 la 8, transformarea unor posturi şi aprobarea unui nou Regulament de Organizare şi Funcţionare potrivit noii structuri supuse aprobării”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

În luarea de cuvânt, președintele CSM Satu Mare, Vasile Fogel a arătat că până azi, în organigrama clubului au fost trecute doar două secții, baschetul și handbalul, cu toate că acesta are opt secții sportive.

„Acest club … nu ar trebui să spun în fața presei … Mă rog. Până acum, acest club a funcționat ilegal. Clubul respectiv avea funcții de antrenori, avea funcții de maseuri, avea funcții de nu știu ce, care au fost scoase de acolo, care au fost puse pe convenții civile la nivelul secțiilor, și în locul lor au fost angajate persoane care nu aveau ce căuta acolo. Postul de antrenor ce figurează în statul de funcții a fost transformat fără nicio hotărâre de consiliu în post de director sportiv, de exemplu”, a declarat Fogel.
De asemenea, Vasile Fogel a declarat că statul de funcții (valabil până azi) este din anul 2007, astfel că a fost necesară o revizuire a acestuia.

„Statul de funcții care este valabil astăzi, încă înainte să aprobați dumneavoastră, este din 2007, în care figurează antrenori, maseuri, doctori și așa mai departe. Noi am eliminat aceste funcții. Au apărut pe parcurs directori sportivi, referent sportiv, care nici nu figurau în schema clubului și am venit cu o propunere de reducere la opt persoane. Referitor la organigramă … Organigrama actuală, valabilă astăzi, este cu două secții: handbal masculin și baschet feminin. Eu încerc să pun în legalitate acest club, să aibă toate secțiile pe care momentan funcționează. Eu abia aștept să-mi spuneți dumneavoastră care sunt acele secții pe care să le desființăm. Noi mergem pe statul de funcții necesar pentru funcționarea clubului. Aceste persoane vor fi angajate cu contracte de muncă normale, iar restul, antrenori, maseuri și sportivi și așa mai departe sunt cu convenții civile”, a declarat Vasile Fogel.

Primarul Kereskenyi Gabor a declarat că în cursul anului 2013 au fost create secții în cadrul clubului, fără niciun temei legal, adică fără hotărâri de consiliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.