Cum vrea Primăria Satu Mare să readucă acasă studenții din Cluj

Butka Gergo, noul consilier al primarului Kereskenyi Gabor, a prezentat un plan de atragere a tinerilor studenţi înapoi în municipiul Satu Mare.

Este vorba despre organizarea unei așa numite burse a locurilor de muncă în Cluj-Napoca, acțiune care să vină în sprijinul studenților sătmăreni. Proiectul a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă susținută azi, 22 februarie.

Alături de Butka, la întâlnirea cu jurnaliștii au participat și primarul municipiului Satu Mare respectiv consilierul din cadrul Compartimentului evenimente, cultură, educație, sport, Natalia Covaci.

Butka Gergo spune că reprezentanții mai multor firme sătmărene se vor duce în luna mai în municipiul Cluj, și asta pentru ca studenții să vadă că și în orașul lor natal sunt job-uri disponibile și că orașul poate fi atractiv, odată cu finalizarea studiilor.

Proiectul se adresează în primul rând studenților sătmăreni din anii terminali (dar nu numai).

În prezent, există o bază de date cu aproximativ 3.000 de studenţi sătmăreni, care vor fi contactați. Cu toate acestea, Butka spune că trebuie mers pas cu pas, fiind totodată conștient de faptul că acest plan nu va avea un rezultat imediat, însă pe termen lung studenţii pot fi convinşi să se reîntoarcă acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.