Concurs de recitări la Carei

Direcţia de Cultură în colaborare cu Centrul Cultural Carei organizează joi, 23 februarie, cu ocazia „Zilei Internaţionale a Limbii Materne”, cea de-a 5-a ediție a concursului de recitări în limbile română, maghiară și germană.

O şcoală poate înscrie maximum cinci elevi într-o categorie. Aceştia vor avea dreptul să recite o singură poezie, pe care o pot şi citi. Premiile constau în diplome și cărți.

Concursul se desfășoară pe două categorii: clasele V-VIII și clasele IX-XII. La concurs pot participa elevi şi de la institiţuţii de învăţământ din afara Careiului.

Recitările se vor desfăşura pe trei secțiuni:

I. Secția română: vor fi recitate în limba română poezii aparținând unor renumiți poeți maghiari sau germani, traduse în limba română (de exemplu: poezie de Ady Endre în limba română);

II. Secția maghiară: vor fi recitate în limba maghiară poezii aparținând unor renumiți poeți români sau germani, traduse în limba maghiară (de exemplu: poezie de Lucian Blaga în limba maghiară);

III. Secția germană: vor fi recitate în limba germană poezii aparținând unor renumiți poeți români sau maghiari, traduse în limba germană (de exemplu: poezie de Eminescu tradusă în limba germană).

Evenimentul se va desfăşura de la ora 13.00 în Sala „Deák Endre” a Centrului Cultural din Carei (lângă Teatrul Municipal).

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0261-865-006 sau 0742-021-668. Persoană de contact: Geta Vandici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.