Aplicație informatică, realizată de pompieri. La ce ne ajută

Pentru susținerea debirocratizării și pentru facilitatea comunicării informațiilor de interes pentru populație, specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au identificat soluții pentru proiectarea unei aplicații informatice, sub forma unui ghid, ușor de accesat și de utilizat. Acesta va furniza rapid răspunsuri legate de condițiile de avizare-autorizare și stabilește documentația necesară pentru obținerea acestor acte administrative.

Astfel, cu ajutorul acestui ghid, proprietarii sau beneficiarii construcțiilor/amenajărilor (în cazul avizului/autorizației de securitate la incendiu) sau cei care dețin sau administrează adăposturi de protecție civilă sau puncte de comandă (în cazul avizului/autorizației de protecție civilă) au posibilitatea de a verifica dacă acestea se încadrează în categoriile de construcții care se supun acestor procese de avizare-autorizare.

Totodată, aplicația oferă informații legate de documentația ce trebuie depusă în vederea emiterii, de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare, a acestor acte administrative.

De asemenea, această aplicație conține un link (http://www.ijsunt.ro/ghid/) prin intermediul căruia poate fi accesată lista verificatorilor de proiecte și a experților tehnici atestați în domeniul situațiilor de urgență de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Mai multe detalii legate de acest ghid de avizare-autorizare pot fi obținute prin consultarea paginii web www.isusatumare.ro și cea a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență București www.igsu.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.