Ziua Națională a Lituaniei marcată la Carei

Direcția de Cultură și Sport a Municipiului Carei relansează azi, 16 februarie proiectul intitulat „Zile Naționale ale Țărilor U.E.”, inițiat în anul 2014, având ca scop promovarea valorilor culturale și turistice din țările membre ale Uniunii Europene.

Proiectul constă în expunerea pe un panou a zece fotografii reprezentative din aceste țări, în ziua în care fiecare țară sărbătorește „Ziua Națională”. În primii doi ani fotografiile au fost expuse în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi, situat în centrul municipiului Carei, acesta fiind un simbol arhitectural al orașului și totodată al județului Satu Mare, o locație vizitată anual de zeci de mii de turiști.

În acest an, la fel ca anul trecut, fotografiile vor fi expuse în aer liber, pe un panou așezat pe gardul care înconjoară Parcul Dendrologic al Castelului Károlyi, astfel, estimăm că și mai mulți oameni vor putea admira aceste fotografii.

În primul an au fost expuse zece fotografii cu locuri reprezentative din aceste țări, în 2015 au fost expuse fotografii cu personalități reprezentative, în 2016 cu clădiri reprezentative, iar anul acesta tema aleasă este: STAȚIUNI TURISTICE.

Cu ocazia Zilei Naționale a Lituaniei, începând de azi, 16 februarie, timp de o săptămână, toți vizitatorii și locuitorii municipiului Carei vor putea admira 10 imagini despre stațiuni sau obiective turistice reprezentative din Lituania. Imaginile reprezintă stațiuni de schi, trasee pentru caiac, rezervații naturale, și stațiuni balneare din minunata țară Baltică.

La data de 16 februarie 1918 Lituania obține independența față de imperiul Rus, dată care devine Sărbătoare Națională.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.