Piesa lui Giordano Bruno, pe scena Teatrului de Nord

Duminică, 19 februarie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului de Nord are loc premiera spectacolului „Lumânărarul”.

Secția română a Teatrului de Nord prezintă premiera spectacolului „Lumânărarul” de Giordano Bruno în regia lui Marius Costache, scenografia Cristian Gătina.

Din distribuție fac parte actorii: Sorin Oros, Romul Moruțan, Crina Andriucă, Roxana Fânață, Sergiu Tăbăcaru, Anca Dogaru, Vlad Mureșan și Cristian But.

Singura piesă de teatru a lui Giordano Bruno și prima sa operă publicată, „Lumânărarul”, este o comedie de moravuri care precedă cu mai bine de jumătate de secol operele celui mai cunoscut autor de comedii al Renașterii, Moliere, întrecându-i de departe în măiestrie atât pe el cât și pe toți urmașii lui autori de gen.

Spectacolul prezintă o lume în fiebere în care cunoașterea este inseparabilă de magie. Se instaurează o atmosferă de carnaval unde protagoniști devin borfașii ce provoacă acțiunea, ca un joc hilar pe care numai ei îl pot controla. O sărbătoare de o noapte, atât de neobișnuită, plină de magie și de iluzionism, încât păcăliții nu se pot decide: a fost aievea sau a fost un vis?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.