Ce beneficii are ciocolata neagră asupra sănătății

Potrivit specialiștilor, ciocolata neagră este un desert foarte sănătos și este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți.

Te lăsăm să descoperi, mai jos, câteva beneficii pe care ciocolata neagră le are asupra sănătății:

1.Ciocolata slăbește

Consumată în cantități moderate, ciocolata neagră te ajută să slăbești. Un studiu realizat la Universitatea din California a arătat că voluntarii care consumau ciocolată frecvent aveau un indice de masă corporală mai mic decât cei care nu mâncau ciocolată.

2.Ciocolata îți dă energie

Unii specialiști recomandă să consumi câteva pătrățele de ciocolată neagră înainte de a face exerciții fizice, pentru a avea energie mai mult timp.

3.Ciocolata te face mai deștept

Ciocolata neagră îmbunătăţeşte circulaţia sanguină la nivelul creierului şi ajută în tratarea insomniei, iar magneziul şi antioxidanţii cresc nivelul de oxigen din creier.

4.Ciocolata te face mai fericit

Bogată în magneziu, ciocolata ajută la relaxare dar și la reglarea stării de spirit. Feniletilaminele din ciocolată cresc nivelul de endorfine.

5.Ciocolata neagră îți controlează pofta de mâncare

Pentru că este bogată în fibre, ciocolata neagră te ajută să îți controlezi pofta de mâncare și să consumi mai puține alimente pe parcursul zilei.

6.Ciocolata neagră poate reduce riscul unui accident vascular cerebral

Conform studiilor realizate la Universitatea din Aberdeen, un consum crescut de ciocolată de până la 100 de grame pe zi este asociat cu un risc mai mic de boli coronariene și de accident vascular cerebral.

7.Tratează pielea uscată

Ciocolata neagră este o sursă importantă de fier, calciu, vitamina A, vitamina B1, vitamina D şi vitamina E care au rolul de a hidrata pielea şi de a-i reda strălucirea.

8.Ciocolata neagră îmbunătățește vederea

Ciocolata neagră îmbunătățește abilitatea de a vedea în situații cu un contrast scăzut, precum pe timp de ceață.

9.Regenerează părul

Datorită concentraţiei mari de cupru, zinc şi fier, ciocolata neagră ajută la regenerarea părului. Consumă zilnic 1-2 pătrăţele de ciocolată neagră, deoarece îmbunătăţeşte circulaţia la nivel capilar şi stimulează creşterea sănătoasă a firului de păr.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.