Marius Meghișan: Lumea nu apelează la centrele de permanență pentru că nu prea știe de existența lor

Urgențele Spitalului Județean Satu Mare sunt aglomerate, și în consecință pacianții așteaptă ore în șir pentru a fi consultați, deoarece nu prea știu despre existența centrelor de permanență din județ, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Marius Meghișan, în cadrul ședinței de astăzi a Colegiului Prefectural.

„Am constatat următorul lucru. Nu apelează lumea la centrele de permanență pentru faptul că nu prea știe de existența lor”, spune Meghișan.

Potrivit acestuia, dacă pacienții ar apela și la centele de permanență, Urgențele Spitalului Județean nu ar mai fi atât de aglomerate, iar timpii de așteptare ar scădea destul de mult.

Referitor la același aspect, directoarea Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare, Gabriela Opriș a delarat că în cele mai multe cazuri, oamenii apelează la ambulanțe pentru cazuri minore, în condițiile în care ar putea să se adreseze medicilor de familie sau centrelor de permanență.

„A crescut cu peste 30% numărul solicitărilor la Ambulanță, cu aceeași flotă de 29 de ambulanțe care au peste 700.000 de km, cu aceeași resursă umană de 131 de personal operativ în tot județul. A crescut atât de mult numărul de solicitări, deoarece este așa cum a spus domnul director (referire la Marius Meghișan). Este acel cerc vicios, pentru că solicitantul poate să meargă în prima parte la medicul de familie, sau poate să se adreseze centrelor de permanență. Mergând cetățenii noștri la aceste unități sanitare, odată degrevează ceea ce înseamnă noi, și apoi UPU. Se stă la UPU 7-8 ore și ajungem în mass-media, și pe bună-dreptate oamenii sunt nemulțumiți dar trebuie conștientizați, educați în acest sens”, spune Gabriela Opriș.

În prezent, la nivelul județului Satu Mae sunt un număr de 20 de centre de permanență.

Lista cu adresele, programul și numerele de telefon ale acestora le găsiți aici:

http://www.satmareanul.net/2017/01/10/centrele-de-permanenta-o-alternativa-la-upu/

Un Comentariu la "Marius Meghișan: Lumea nu apelează la centrele de permanență pentru că nu prea știe de existența lor"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.