Aeroportul Satu Mare, pe ultimele locuri la numărul de călători

În 2016, prin aeroporturile româneşti au trecut peste 16 milioane de pasageri, cu aproximativ o cincime mai mulţi decât în 2015. Satu Mare se situează în eșalonul doi în ceea ce privește numărul de pasageri, cu toate că în prezent avem și curse Wizz Air de pe aeroport.

Potrivit evidențelor pe ultimele locuri se situează Suceava, care a avut 56.000 de călători, urmată de Constanţa, Oradea şi Satu Mare, cu câteva zeci de mii fiecare.

Anul trecut s-a conturat mult mai clar infrastructura aviatică din România, cu un aeroport cel mai probabil în primele 50 din Europa (Otopeni), cu trei aeroporturi regionale (Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi) şi cu alte câteva bazându-se pe trafic intern şi pe câteva destinaţii externe majore sau complementare.

Astfel, în 2016 au fost peste 400.000 de pasageri, la Sibiu – 364.000, iar la Craiova 222.000.

Târgu Mureş a scăzut până la 150.000 de călători, din cauza stării pistei o parte din curse s-au mutat în noiembrie 2016 la Cluj-Napoca.

Pe ultimele locuri se situează Suceava, care a avut 56.000 de călători, urmată de Constanţa, Oradea şi Satu Mare, cu câteva zeci de mii fiecare conform unor estimări din domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.