„Ziua Culturii Naționale” la Negrești-Oaș

Astăzi, 16 ianuarie, la Negrești-Oaș s-au sărbătorit „Ziua Culturii Naționale” și împlinirea a 167 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

Începând cu ora 10.00, la Biblioteca Orășenească din Negrești-Oaș, s-a desfășurat expoziția aniversară „Mihai Eminescu – poetul nepereche”. La ora 13.00, la bustul poetului Mihai Eminescu din parcul central al orașului, elevii negreșteni au susținut un scurt moment artistic și apoi au fost depuse flori de către Primăria și Consiliul local Negrești-Oaș, instituțiile de cultură și învățământ din oraș, Direcția Județeană pentru Cultură Satu Mare.

Începând cu ora 13.30, în sala de festivități a Primăriei, specialiști ai Direcţiei pentru Cultură Satu Mare și reprezentanți ai instituțiilor de cultură, culte și învățământ din Negrești-Oaș au discutat despre importanţa „Zilei Culturii Naționale” și a poetului nostru național, Mihai Eminescu. Au fost dezbătute subiecte precum identitate locală, identitatea națională, cultură națională, modele culturale și a fost creionat un plan al activităților culturale pentru anul în curs. În paralel, între orele 09.00 – 15.00, la Muzeul Țării Oașului, Galeriile de artă „Dr. Mihai Pop”, a putut fi vizitată expoziția de fotografie „Versus, dar împreună”.

„Ziua Culturii Naționale” a fost sărbătorită în aceste zile și de instituțiile de învățământ din Negrești-Oaș care au pregătit programe speciale.

Astfel, la Școala gimnazială nr. 3, sub coordonarea profesoarelor Lăcrimioara Veber și Anca Rusu, s-au desfășurat ateliere și concursuri literare dedicate aniversării poetului Mihai Eminescu.

Elevii școlii nr. 1, împreună cu profesorii coordonatori Andreea Sălăjean şi Lucica Pop, au participat la momentul festiv organizat la bustul poetului.

La Liceul Tehnologic „Ioniță G. Andron” s-a realizat un montaj literar-artistic „Gânduri despre Eminescu”, profesorii coordonatori fiind Roşu Georgeta, Hârţa Anca şi Sâncean Emilia, iar Liceul Teoretic a organizat o suită de manifestări puse sub semnul poetului Mihai Eminescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.