Amenzi uriașe aplicate de Garda de Mediu Satu Mare

În ultimul trimestru al anului trecut, Comisariatul Judeţean Satu Mare al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 191 de inspecţii. În cadrul verificărilor inspectorii au constatat o serie de nereguli, aplicând amenzi ce totalizează 376500 de lei.

Principalele neconformităţi constate în urma controalelor efectuate în perioada menţionată au fost: netransmiterea declaraţiilor privind obligaţiile de plată la Administrația Fondului pentru mediu; gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor; neîntocmirea evidenţei gestiunii deşeurilor; lipsa formularelor de transport deşeuri; nesolicitarea actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului pentru activităţile desfăşurate și emisii de poluanţi în aer.

În urma acestor controale, au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 376500 de lei.

Inspecţiile efectuate în trimestrul IV au avut ca principal obiectiv verificarea activităţilor persoanelor juridice cu impact potenţial asupra mediului, managementul deşeurilor la nivelul agenților economici și al persoanelor fizice, verificarea existenţei actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului şi a respectării condiţiilor stabilite în acestea, verificarea măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, etc.

De asemenea, în trimestrul IV al anului 2016 au fost verificate 35 de reclamaţii referitoare la deversările de ape uzate, aspecte privind calitatea aerului, depozitări necorespunzătoare de deşeuri precum şi alte aspecte privind protecţia mediului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.