„Scorpia”, pe scena Teatrului din Carei

Miercuri, 18 ianuarie, de la ora 19.00 va avea loc la Teatrul Municipal din Carei spectacolul de teatru-dans „Scorpia” al Ansamblului „Nagyvárad” din Oradea, după comedia lui W. Shakespeare. Prețul biletelor este 15 lei. Biletele se găsesc la biroul Centrului Cultural Carei.

Ce se poate întâmpla dacă bărbaţii şi femeile îşi confundă rolurile în viaţă? Spectacolul încearcă să contureze o imagine despre lumea de astăzi, întoarsă pe dos, unde, câteodată, anormalul devine normal, şi despre o ordine a lumii care s-a cristalizat cu milenii în urmă. În acelaşi timp, vorbeşte despre puterea tradiţiei, care nu trebuie protejată, pentru că ea ne protejează pe noi, ne ajută să creăm o comunitate, despre libertatea de a zbura, dar şi despre necesitatea de a aparţine undeva, despre faptul că viaţa este o serie de compromisuri, dar noi nu trebuie să ne abandonăm principiile nobile. Dar în primul rând, vorbeşte despre dragoste.

Povestea care stă la baza spectacolului este „Îmblânzirea scorpiei” de Shakespeare, împreună cu alte poveşti tradiţionale, de exemplu, întâlnirea dracului cu fata secuiască.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.